Dutch Venture Publishing

Het museum van gevonden voorwerpen – Emma Zegers

Ik mocht van Dutch Venture Publishing meelezen in de blogtour rondom de Young-Adult Het museum van gevonden voorwerpen. Ik wil de uitgever bedanken voor de EPUB.

Gegevens van het boek:

Titel: Het museum van gevonden voorwerpen
Auteur: Emma Zegers
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s paperback: 310
ISBN: 9789492585769

Korte samenvatting:

Diede heeft het syndroom van Asperger, een rijbewijs dat ze niet gebruikt en kleptomane neigingen. Thuis gaat de meeste aandacht naar haar eveneens autistische broertje, waardoor het meestal niet zo gezellig is. Stiekem kan ze dan ook niet wachten tot de zomervakantie weer voorbij is.

Robin heeft bij zijn verhuizing niet meer meegenomen dan de kleding die hij aanhad en een tas vol studieboeken. De relatie met zijn familie is door de reden van de verhuizing flink onder druk komen te staan. Het liefste zou hij gewoon alles vergeten.

Zullen ze bij elkaar iets vinden wat ze zelf niet hebben?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Diede, een meisje met het syndroom van Asperger. Zij woont bij haar ouders samen met haar broer Jurre. Jurre is autistisch en zorgt ervoor dat het leven thuis niet altijd even soepeltjes verloopt. En dat lijkt het soms alsof Diede vergeten wordt. Want alles draait om Jurre.

Diede heeft wat moeite met sociaal contact, maar weet haar leventje zo in te richten dat ze een fijn leven heeft. Het enige dat er ontbreekt is een leuke jongen. Nou hoeft dat niet perse, maar het zou wel leuk zijn.

En dan komt Robin terug. Ze kennen elkaar van vroeger. Maar zijn toen nooit echt met elkaar omgegaan. Robin heeft een ook rugzak. Laat niet veel van zichzelf zien. Er komt steeds meer aantrekkingskracht tussen Diede en Robin waardoor je als lezer echt kunt genieten.

De kleine stapjes die Diede zet om meer sociaal contact te krijgen zijn bewonderingswaardig. Het kost haar wat moeite maar ze doet het toch maar mooi. Als lezer merk je de drempels goed op die ze neemt. De titel vind ik erg goed gevonden bij dit verhaal.
De schrijfstijl van Emma Zegers is me enorm goed bevallen. Ze weet me te boeien. Ik heb enorm genoten van de diepgang die het wereldje van autisme met zich meebrengt in dit verhaal.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *