Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Hamley leert toveren – Sandra J. Paul

Ik mocht van Uitgeverij Hamley Books meelezen in de blogtour rondom het nieuwe avontuur van Hamley. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Hamley leert toveren
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina´s: 88
ISBN: 9789464510867

Korte samenvatting:

Magie hangt in de lucht! Het is oktober en binnenkort is het weer Halloween. Ook de baasjes van Hamley doen mee aan de gekte. Het hele huis werd versierd met pompoenen, spinnenwebben en heksen. Hamley begrijpt er helemaal niets van, ze vindt het allemaal ook maar gek.

Maar dan ontdekt ze dat er een heuse tovenaar in haar straat woont. Samen met haar zusje en haar beste vriendd zoekt ze hem op. En leert ze toveren.

Wat vond ik ervan?:

Vorig jaar oktober gingen we met Hamley op pompoenjacht. Tijdens deze jacht kwam Hamley erachter dat hij kan toveren. Heel leuk dat Sandra nu weer inspeelt op het Halloween thema in de maand oktober.

Hamley is zoals we gewend zijn van haar. Een avontuurlijk katje dat geen gevaar ziet en alles zegt te doen. Ze lijkt nergens bang voor. Nu is ze net zo enthousiast als haar gezin omdat het Halloween is. Hamley weet dan wat haar te wachten staat, ze kan haar magie weer gebruiken.

Wat me opvalt aan de verhalen waarin Hamley de hoofdrol speelt is dat dit lieve katje groeit gaandeweg de delen die allemaal uitkomt. Je merkt dat Hamley steeds meer in zichzelf gaat geloven en daardoor een groei doormaakt. Wat ik ook een pluspunt vind aan deze serie is dat alle boekjes los te lezen zijn van elkaar. In elk deel wordt genoeg over de andere personages verteld waardoor je geen informatie mist.

Hamley komt in veel verschillende situaties terecht die met Halloween te maken hebben. Heel herkenbaar voor kinderen en dat maakt als je het mij vraagt deze serie tot een hit. De schrijfstijl van Sandra is lekker vlot waardoor je door het verhaal kabbelt en mee gaat op avontuur met het kleine schattige katje.

Wederom een heerlijk deel in de reeks van Hamley. Ik ben alweer benieuwd wat de schrijfster voor ons in petto heeft voor de volgende delen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *