Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Roadtrip naar nergens – Barbara de Smedt

Ik mocht voor Uitgeverij Hamley Books de nieuwste thriller van Barbara de Smedt lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Roadtrip naar nergens
Auteur: Barbara de Smedt
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s: 360
ISBN:

Auteurs:

Barbara De Smedt debuteerde in 2020 met de psychologische thriller ‘ALLEEN’. Ze werd geboren in Antwerpen, België, maar woont met haar gezin in Portugal.

Korte samenvatting:

Wanneer Michelle Deckers ervan overtuigd is alles kwijt te zijn, stapt ze in haar oude Volvo en vertrekt. Bestemming: onbekend. Aan de Portugese kust ontmoet ze Isa, een Française die samen met haar dochtertje rondtrekt. Hun prille vriendschap wordt meteen op de proef gesteld: op het strand spoelt het gruwelijk verminkte lichaam van een man aan. Wat is er met hem gebeurd? En waarom gedraagt Isa zich plots zo vreemd? Dan valt er een tweede dode, geen onbekende deze keer. Voor Michelle het beseft, begint de gevaarlijkste rit van haar leven.

Wat vond ik ervan?:

Ik heb al eerdere boeken mogen lezen die Barbara geschreven heeft. Vooral haar voorlaatste thriller ‘Alleen’ wist me op het puntje van mijn stoel te krijgen. Ik was dan ook erg benieuwd naar haar nieuwste. Vanaf dat ik de cover had gezien wist ik, dit boek wil ik lezen.

We lezen dit verhaal vanuit Michelle. Zij is ervan overtuigd alles kwijt te zijn. Tijdens haar trip ontmoet ze verschillende mensen. Aan de Portugese kust maakt zij kennis met Isa en diens dochtertje. Hun eerste kennismaking is niet wat je in je hoofd hebt van het begin van een vriendschap. Als je de achtergronden weet dat pas zie je in waarom Isa zo reageerde. Vanaf dit punt zat ik helemaal in het verhaal.

Isa is wat je noemt een vrouw die zich soms ineens heel vreemd kan gedragen. Dit gebeurt in het begin van de vriendschap tussen Michelle en haar geregeld. En dit zorgt voor een bepaalde spanning tussen deze twee dames. De een na de andere dode wordt gevonden op het plekje waar ze verblijven. En Isa gaat steeds vreemder doen. Op dat punt komt Michelle voor een uitdaging.

Michelle gaat zelfs gedrag van Isa overnemen. Ze is ook behoorlijk achterdochtig en heeft het gevoel dat ze continu bekeken wordt. Wanneer je deze passages leest heb je ook daadwerkelijk het gevoel dat de hoofdpersonage opgejaagd wordt. Deze spanning in een thriller vind ik altijd prettig. Het zorgt ervoor dat ik door wil lezen.

De schrijfstijl van Barbara ervaar ik wederom als prettig. De spanning zit goed in het verhaal. Waar we niet alleen de rugzak van Michelle voelen die zij draagt in haar leven. Voel je ook een bepaalde angst van Isa. Deze combi ervaar ik als zeer fijn. Ik wil de Smedt complimenteren met dit boek, ik kijk stiekem al uit wat ze ons in de toekomst nog gaat geven.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *