Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Onze eerste zomer samen – Sandra J. Paul

Ik mocht voor Uitgeverij Hamley Books meelezen in de blogtour rondom deze young adult. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Onze eerste zomer samen
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s: 220
ISBN: 9789464208290

Auteur:

Sandra J. Paul is een veelzijdige auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken en psychologische thrillers. Zij schreef o.a. Azerty, Moordspel, Kwijt, Mijn waarheid en de jeugdthrillers De duistere school, Het verlaten huis en De vergeten tuin. Onze eerste zomer samen is haar eerste psychologische Young Adult triller.

Korte samenvatting:

Op een stormachtige nacht komen Mila en Daniel elkaar na jaren weer tegen. Hij heeft een dringende lift naar het ziekenhuis nodig, zij besluit om hem te helpen. Het loopt mis wanneer ze onderweg een ongeluk krijgen.

Wanneer Daniel ontwaakt, ontdekt hij tot zijn verbijstering dat hij een gevangene is van de mysterieuze sekteleider Dominic, die hen na het ongeluk naar zijn afgesloten domein heeft gebracht. En hij is niet de enige die in de klauwen van de man vastzit.

Wat vond ik ervan?:

Na lange tijd kruisen de paden van Mila en Daniel zich weer. Hij moet nodig naar zijn vader toe. Mila besluit om hem te helpen. Onderweg krijgen ze een heftig ongeluk en daarna is alles anders.

Wanneer Daniel ontwaakt weet hij niet waar hij is. Hij herkent het allemaal niet. Hij ontdekt dat hij gevangen gehouden wordt door Dominic. Hij heeft Daniel en Mila naar een afgesloten domein gebracht. Dominic lijkt wel het hoofd van een sectie. Iedereen doet maar wat hij wilt. Alleen al door hoe dit personage beschreven wordt krijg ik de kriebels over mijn armen. Dit is niet iemand die ik in mijn buurt zou willen hebben.

Wat er erna allemaal gebeurd is niet te bevatten. Ik kan het alleen maar toeschrijven aan de wonderbaarlijke fantasie van Sandra. Zij weet een verhaal op zoveel manieren te bewerken dat je er als lezer echt in moet vastbijten om te weten wat er nu precies allemaal gebeurd.

Ik lees graag de boeken van Sandra J. Paul en deze voelt voor mij als een fantasie-thriller. Sommige dingen moet ik met een korrel zout nemen maar dat geeft voor mij wel een vrolijke wending aan het verhaal.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *