KokBoekencentrum

De onderwaterpoort – Emma Carroll

Er kwam een oproep voorbij voor een blogtour rondom dit kinderboek. Het zien van de cover maakte mij al nieuwsgierig. Ik wil KokBoekenCentrum bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De onderwaterpoort
Auteur: Emma Carroll
Uitgever: KokBoekenCentrum
Aantal pagina´s: 271
ISBN: 9789026627903

Korte samenvatting:

Het is 2032. Groot-Brittannië heeft opnieuw te maken met een hittegolf en de overheid probeert mensen binnenshuis te houden. Maar het is zomervakantie en Polly verveelt zich. Ze wordt samen met haar broer weggestuurd naar haar tante, die aan een meer woont.

Bij aankomst blijkt het meer half opgedroogd en vanonder het wateroppervlak wordt een verloren dorp zichtbaar. Als Polly op een nacht besluit een duik te nemen, blijkt ze ineens onder water te kunnen ademen. Langzaam wordt ze meegezogen naar het verleden, waar haar een bijzonder avontuur wacht…

Wat vond ik ervan?:

De cover van dit boek is de reden waardoor ik het wilde lezen. Je ziet een meisje onder water. Tussen het wier in zie je een deurklink. Ik was direct nieuwsgierig.

Wat centraal staat in dit kinderboek is de klimaatsverandering. Maar het wordt ons gegeven op een kinderlijke manier waardoor het niet als droge kost overkomt. We maken in dit verhaal een kleine tijdsprong want het speelt zich af in2032. Polly is de hoofdpersonage van dit verhaal. Wanneer Polly op een nacht niet in slaap komt en de zee in gaat vindt ze daar een deur, nadat zij deze geopend heeft heet zij Nellie en maak je een duik in het verleden.

Doordat we het verhaal vanuit Polly en Nellie lezen vallen er puzzelstukjes in elkaar. Je merkt gaandeweg het lezen steeds meer dat alles met elkaar verbonden is. Op een kinderlijke manier leer je wat over het klimaat. Doordat het verhaal zich zo makkelijk laat lezen denk ik niet dat de jeugd in de gaten heeft dat ze daadwerkelijk iets lezen waarvan ze leren.

Een kinderboek dat zich zoals benoemd makkelijk laat lezen. De personages rondom Polly en Nellie zorgen voor een leuke toevoeging. Waar vriendschap voorop staat. Het klimaat is niet zozeer het geen waar dit boek over gaat. Het is vooral de zoektocht van Polly over wat er met Nelly gebeurd is. Ik heb enorm genoten van het avontuur van Polly en Nellie en zal deze auteur zeker in de gaten houden voor mijn kinderen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *