Billy Bones,  Uitgeverij Billy Bones

Oscar en de grote hondvoering – Alan MacDonald

Ik kreeg een persbericht van Uitgeverij Billy Bones over een kinderboek over honden. Ik liet hem aan Britt zien en ze was meteen enthousiast. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Oscar en de grote hondvoering
Auteur: Alan MacDonald
Uitgever: Billy Bones
Aantal pagina’s: 153
ISBN: 9789463850704

Korte samenvatting:

In dit grappige avontuur van Sam en Oscar wil Sams vader het hele gezin betrekken bij zijn nieuwe bedrijfsplan: een eethuis aan het strand met een wel heel bijzonder menu. 
Maar terwijl zijn vader de nodige voorbereidingen treft, heeft Sam heel andere dingen aan zijn hoofd. Van de ene op de andere dag verdwijnen er honden op geheimzinnige wijze… 
Lukt het Sam en Oscar om de geniepige ontvoerders ontmaskeren en de honden veilig thuis te brengen?

Wat vonden wij ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Oscar. Hij is de hond van Sam. Sam woont nog bij zijn ouders in. Zijn vader is een uitvinder. Een uitvinding van vader is verkocht. En in dit deel geeft vader dat geld uit aan een verrassing. Namelijk een strandtent. Hij wil een eigen strandtent opzetten waar je verschillende soorten toast kan krijgen. Meneer Zevenaar ziet dit allemaal anders. Hij ziet het vooral mislukken en gaat daarom met de pappa van Sam een weddenschap aan.

Britt moet wel lachen. Want de naam Zevenaar vindt zij vooral lijken op zeveraar. Deze meneer heeft het niet zo op de honden die in de gemeente rondlopen. Hij heeft er dan ook voor gezorgd dat er een nieuwe regel is. De honden die op de straat leven worden opgehaald door een busje. Maar of dat wel allemaal op de juiste manier gaat….

Dit is een tweede deel in een serie, maar makkelijk losstaand te lezen. Vooral de humor en de vriendschap die Sam en Oscar hebben heeft ons enorm vermaakt in dit boek. Britt zou wel graag willen dat onze honden ook met haar praten. Dan weet ze als er iets mis is. Heb haar maar uitgelegd dat dit fantasie is.

Wij hebben enorm genoten van dit verhaal en hopen dat er nog veel avonturen van Sam en Oscar mogen volgen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *