Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Summer Skies 1 – Boven de wolken – Jenny Colgan

Ik kreeg een persbericht van die lieve Vivian van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff. Zij vroeg mij of ik de nieuwste Jenny Colgan wilde lezen. Daar zegt deze dame geen nee op. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Boven de wolken
Auteur: Jenny Colgan
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s: 320
ISBN: 9789021039923

Korte samenvatting:

Morag McGinty onderbreekt haar snelle pilotenleven in Londen om terug te keren naar de rust van Schotland. Nu haar grootvader niet kan werken, heeft Morag geen andere keuze dan de lokale vliegroute over te nemen in zijn gammele, oude vliegtuig en de lokale bevolking – en af en toe een schaap – over de prachtige archipel te vervoeren.

Tot ze terechtkomt in een razende storm en een noodlanding moet maken op een afgelegen eiland. Ze is gestrand, ver van de bewoonde wereld en helemaal alleen, hoewel… Naast ontelbare vogels woont er één man: Gregor Cameron, de norse ornitholoog die het hele seizoen voor het eiland zorgt. En het lijkt erop dat ze voorlopig met elkaar opgescheept zitten…

Wat vond ik ervan?:

Morag is een piloot in hart en nieren. Het is haar ook met de paplepel ingegoten. Na een ongeluk kiest ze toch even eieren voor haar geld en gaat ze terug naar Schotland. Haar opa is ziek en hij kan hierdoor niet werken, Morag heeft geen andere keuze dan lokale vliegroute die opa al jaren doet over te nemen. Zij hebben een oud vliegtuig genaamd Dolly en daarmee brengt hij lokale bewoners en soms eens een dier over.
Morag komt terecht in een storm en moet hierdoor een noodlanding maken op een afgelegen eiland. Wanneer ze erachter komt dat dit eiland niet onbewoond is is ze blij, maar dit gevoel vergaat haar al snel wanneer de merkt dat de bewoner Gregor een norse man is.

Ik lees graag de boeken van Colgan, echter merkte ik bij dit boek dat ik wat moeilijk in het verhaal kwam. Voor mijn gevoel kwam het wat traag op gang en hierdoor had ik er wat moeite mee om me in te gaan leven in het boek.
Gelukkig herken ik halverwege het verhaal weer de schrijfstijl van Colgan die ik gewend ben en kon ik lekker mee vliegen in het verhaal van Morag.

Morag moet in dit verhaal haar angst overwinnen. Ze kan iedereen makkelijk een andere kant van haarzelf laten zien, maar hierdoor snijdt ze zichzelf ook min of meer in vingers. Want ze blijft met haar eigen angsten zitten. Wanneer dan toch de nood aan de man komt weet ze haar angst te overwinnen en neemt ze grote stappen. Zoals benoemt zet Morag grote stappen wanneer het leven zich zo keert dat ze ook daadwerkelijk moet doorpakken.

De chemie tussen Gregor en Morag is een die we verwachten wanneer we een feelgood lezen. Ze gaan met elkaar om maar niet van ganser harte. Ze lijken min of meer geïrriteerd van elkaar door bepaalde opmerkingen of dingen die gedaan worden. Dit vind ik als lezer echt smullen.

Het verhaal kwam wat moeilijk op gang, maar toch heb ik genoten van dit eerste deel in de Summer Skies reeks. Ik kijk uit naar de volgende delen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *