Uitgeverij Rainbow

Aan alle jongens van die ik hield – Jenny Han

Ik mocht voor Uitgeverij Rainbow deze pocket lezen. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Aan alle jongens van wie ik hield
Auteur: Jenny Han
Uitgever: Rainbow
Aantal pagina´s paperback: 319
ISBN: 9789041714190

Korte samenvatting:

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal lezen we vanuit Lara Jean. Wanneer een verliefdheid uitdraait op niets dan schrijft zij een brief aan die persoon om het op die manier voor zichzelf te kunnen afsluiten. Ze maakt hem helemaal verzendklaar, maar verzend hem niet. Ze legt hem in een doos onder haar bed. Op een dag is de doos weg en blijken de brieven weg en tot overmaat van ramp blijken de brieven nu daadwerkelijk gepost te zijn.

Ik heb al eens eerder werk van Han gelezen. Het viel me toen op dat ze makkelijke woorden gebruikt en een lekkere vaart in haar verhalen heeft. Dat is in dit verhaal ook het geval. Je kunt lekker achterover hangen en je mee laten voeren door Lara Jean.

De zussenband komt in dit verhaal ook goed naar boven. De zusjes zijn na de dood van hun moeder op elkaar aangewezen en runnen samen met hun hardwerkende vader het huishouden. Ze hebben een hechte band, maar vergeet de zussen-dramatiek niet, deze komt genoeg aan bod.

En vergeet natuurlijk niet de jongens waaraan Lara Jean haar brieven heeft geschreven. Ook zij komen na het ontvangen van deze om de hoek kijken en verhaal halen bij haar. En dit zorgt zeker nog voor leuke momenten. Al met al een lekker luchtig verhaal met de nodige dosis humor.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *