Uitgeverij VBKLab

Niets is wat het lijkt – Kyra Rutgers

Op social media kwam ik een oproep tegen over dit boek. Ze waren op zoek naar bloggers die het wilde lezen en dit dan in een tour wilden delen. Ik wil VBKLab bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Niets is wat het lijkt
Auteur: Kyra Rutgers
Uitgever: VBKLab
ISBN: 9789032520595

Korte samenvatting:

Een glansrijke carrière, een gelukkig huwelijk en twee kinderen. Presentatrice Fay Freriks lijkt het helemaal voor elkaar te hebben. Totdat er een manier van werken van haar wordt gevraagd waar ze niet meer achter kan staan en haar man, zanger Dean Johnson, onder vuur komt te liggen wegens grensoverschrijdend gedrag. Ondertussen probeert ze haar kinderen te beschermen tegen alles wat er op hen afkomt. Fay weet niet meer wie of wat ze moet geloven. De feestdagen zijn in aantocht. Maar welke keuze moet Fay maken nu alles waar ze altijd in geloofde op losse schroeven lijkt te staan?

Wat vond ik ervan?:

Fay en Daan hebben een gelukkig leven. Beide zijn ze bekend. Fay is een presentatrice en Daan zingt in een band. Ze hebben samen twee kinderen, Royce is van een eerdere relatie van Fay maar Daan heeft hem geaccepteerd als zoon. Samen hebben ze Amalia gekregen. Ze leven een fijn leven. Aan niets komen ze te kort.
De eerste doorn in het oog is het gedrag van Royce op school. Fay komt hoog in haar moederrol te zitten en legt haar prioriteiten anders. Als dan ook nog negatief nieuws over Daan in het nieuws komt, verkeerd het familie leven in zwaar weer. Fay wil haar man graag geloven, maar blijft achterdochtig omdat haar onderbuik gevoel aan haar blijft knagen.

De problemen stapelen zich op en Fay probeert alle ballen hoog te houden. Er komt steeds meer rotzooi over Daan in de media. En dit legt een bepaalde druk op de relatie tussen Daan en Fay. Wanneer de bom dan barst lijkt het einde in zicht.

Een makkelijk te lezen feelgood verhaal. Het speelt zich af rondom de feestdagen waar de familie enorm naartoe leeft. Eindelijk voor het eerst in jaren vieren ze de kerst samen en is er niemand voor werk van huis. Maar de sfeer wordt al snel bekoeld door de media aandacht die Daan krijgt. Fay blijft in haar moederrol en wil alleen maar het beste voor haar kinderen.

In dit boek wordt de nadruk gelegd over wat bekendheid doet met een gezin. Hoe je in een bepaald regime leeft om zo maar min mogelijk op te vallen. Want als je dan daadwerkelijk in het nieuws komt dan wordt er alleen maar meer druk op de persoon gelegd. Dan leven ze als het ware onder een vergrootglas.

Er komen wat personages aan ons voorbij. Het gaat dan vooral om de familie van Fay. Deze worden allemaal goed uitgewerkt. Ze voegen ook wat toe aan het verhaal. De relaties onderling hebben hun ups en downs, maar uiteindelijk versterken ze elkaar.

Dit boek was prettig om te lezen. Op een gegeven moment loopt het verhaal zo lekker dat ik niet kon stoppen met lezen. Rutgers weet moeilijke gebeurtenissen erin te verwerken en dat maakt dat het meer diepgang krijgt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *