Zomer & Keuning

Misverstand 2 – In de Urban Jungle – Lis Lucassen

Ik mocht het tweede deel in de Misverstand-serie lezen. Ik wil Uitgeverij Zomer & Keuning bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Misverstan in de urban jungle
Auteur: Lis Lucassen
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina´s: 240
ISBN: 9789020538311

Korte samenvatting:

Ga mee van de Achterhoek naar Amsterdam in ‘Misverstand in de urban jungle’, het tweede deel in de grappige en lieve feelgoodserie van Lis Lucassen. Zwanger op haar zestiende, een vervlogen droomcarrière als danseres… Dertiger Amelia heeft wat schade in te halen. Ze verhuist naar Amsterdam en gaat bij de OBA werken. Net gesetteld ontmoet ze haar knappe buurman, en ze zou zweren dat ze hem kent. Hij weet wel waarvan, maar vertelt haar niks. ‘Misverstand in de urban jungle’, het tweede deel van Lis Lucassens Misverstand-serie, is net zo smakelijk als het eerste deel ‘Misverstand in de middle of nowhere’!

Wat vond ik ervan?:

We keren in dit tweede deel terug naar de Achterhoek, de plek waar Amelia is opgegroeid en door omstandigheden is blijven wonen. Maar in dit deel laat Amelia zich de wetten niet meer voorschrijven. Zij gaat leven, ze heeft lang genoeg op pauze gestaan en dat wil ze niet meer. Ze vindt een baan bij de bibliotheek en verhuist naar Amsterdam. Daar komt ze al vrij snel in contact met haar wel erg knappe buurman.

Amelia is in dit deel gegroeid. Ze laat zich de wetten niet meer voorschotelen door haar ouders. Ze wilt doen wat goed voelt voor haar! Dit wordt haar niet in dank afgenomen, maar gelukkig heeft ze meer mensen achter zich die haar toch ook bij deze keuze steunen. Laten we vooral haar volwassen zoon Jared niet vergeten, hij wil dat zijn moeder gelukkig is met haar leven. Het maakt hem niet uit wat de invulling daarvan is. De band tussen moeder en zoon is goed, en dat voelt voor de lezer erg prettig.

De knappe buurman weet wel indruk op Amelia te maken. Maar ze houdt de boot toch nog een tijdje af. Want wie wil nou een vrouw die een tienerzoon heeft. Een vrouw met zoveel bagage. Echter weet Tristan hier doorheen te prikken. Hij ziet hoe Amelia helemaal zichzelf is als ze danst. Hij ziet aan haar wanneer ze haar masker afzet. Hij weet eindelijk tot haar door te dringen.

Na een tragische gebeurtenis lijken Amelia en haar moeder ook weer dichter bij elkaar te komen al denk ik dat we daar achter gaan komen in het volgende deel van deze serie. Een heerlijk tweede deel die ons al kleine sneak previews geeft voor het volgende.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *