Apollo’s ondergang – Rom Molemaker
Ik zag dat er een blogtour rond het boek Apollo’s ondergang werd gehouden. Ik heb Uitgeverij Holland laten weten dat ik hieraan wilde deelnemen. Ik mocht Apollo’s ondergang lezen van Rom Molemaker. Dit is een young-adult thriller. Dankjewel Uitgeverij Holland.
Gegevens van dit boek:
Titel: Apollo’s ondergang
Auteur: Rom Molemaker
Uitgeverij: Holland
Aantal pagina’s paperback: 157
ISBN: 9789025114497
Auteur:
Rom Molemaker, (Harderwijk, 31 oktober 1945), is een Nederlands jeugdschrijver. Na de kweekschool te Utrecht afgerond te hebben, stond Molemaker van 1968 tot en met 1996 voor de klas. Sinds 1998 is hij fulltime schrijver. Zijn eerste boek was Olaf de Polaf. In zijn boeken gebruikt hij vooral locaties die hij goed kent of waar hij ooit geweest is. Voor Een gang met gele deuren kreeg hij in 2007 de Tip van de Jonge Jury onderscheiding.
Korte Samenvatting:
Als iemand me had kunnen garanderen dat ik Apollo nooit meer zou tegenkomen, echt mijn héle leven niet, dan zou ik dat van harte toegejuicht hebben. Want hij is de gevaarlijkste misgeboorte die bestaat. De kans dat ik hem ombreng is groter dan de kans dat ik hem alleen maar in elkaar sla.
En als er iemand is die denkt dat dit bij wijze van spreken is, heeft hij het mis…
Cover:
De cover laat een oog zien. Het is een vrij donkere cover wat je wel vaker bij een thriller ziet. Het groen en blauw steekt mooi af bij het zwart. Ik zou het boek alleen al door de felle kleuren die zo afsteken het boek oppakken in de boekenwinkel.
Het verhaal:
Lester woont samen met zijn ouders in Australië. Totdat zijn vader op een dag met de boot weggaat en niet meer terug komt. Zijn moeder hoeft er niet lang over na te denken en gaat met Lester terug naar Nederland. Hier aangekomen gaat de moeder van Lester bij een sekte en gaat zich weer heel erg bezig houden met het christelijke geloof.
Lester ziet dit niet zo zitten en zet zich af tegen zijn moeder. Hij begint met kleine diefstalletjes en buiten rotzooi trappen met vrienden. Totdat zijn moeder er genoeg van heeft en Lester word ondergebracht bij jeugdinstelling Dr. Predikman. Hier krijgen jongens en meisjes weer normen en waarden geleerd. Lester krijgt een jongen genaamd Apollo aangewezen die hem de weg moet wijzen binnen de instelling. Alleen kunnen de twee het niet zo goed vinden. Apollo is een echte bullebak. Wat gaat er gebeuren in de tijd dat ze samen in de instelling zitten?
Wat vond ik ervan?:
Het boek begint meteen met een grote gebeurtenis waar je tijdens het verhaal steeds meer over gaat lezen. Er zit dus al meteen een kleine spanning in, wat ik wel heel prettig vind.
Het verhaal heeft fijne hoofdstukken, die niet te lang zijn. En ook de schrijfstijl is makkelijk, waardoor je makkelijk in het verhaal zit.
Lester komt in de instelling terecht en maakt hier contact met zijn ‘huisgenoten’ en leraren en directeur. Het zijn vrijwel allemaal sterke karakters die een deel uitmaken van het leven van Lester binnen de instelling. De karakters zijn mooi uitgewerkt. Het zijn mensen zoals jij en ik. Je kunt je er heel makkelijk een beeld bij maken.
Molemaker maakt gebruik van situaties en thema’s die veel voor komen. Hierdoor vind ik dit een goed boek voor jongeren.
Leesfragment:
Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijk exemplaar op bol.com