Ambo|Anthos

29 seconden – T.M. Logan

Ik zag op social media het verhaal ’29 seconden’ voorbij komen. Met de teaser; ‘kan een telefoontje van 29 seconden je leven veranderen?’ Hierdoor was mijn interesse meteen aangewakkerd. Ik wil Uitgeverij Ambo Anthos bedanken voor het toezenden van de epub.

Gegevens van dit boek:

Titel: 29 seconden
Auteur: T.M. Logan
Uitgever: Ambo Anthos
Epub
ISBN: 9789026350184

Auteur:

Tim Logan, bekend onder de auteursnaam T.M. Logan, werd geboren in Berkshire en studeerde in Londen en Cardiff voordat hij journalist van de nationale krant werd. Hij schrijft momenteel fulltime en woont in Nottinghamshire met zijn vrouw en twee kinderen.

Zijn debuutthriller Leugens (2017) verkocht meer dan 350.000 exemplaren en was een van de bestverkopende e-books van Amazon in 2017. Samen met zijn tweede op zichzelf staande thriller, 29 Seconden (2018), worden zijn boeken nu in een dozijn landen over de hele wereld gepubliceerd waaronder de VS, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Portugal, Polen, Hongarije, Servië, Roemenië en Nederland.

Zijn volgende thriller vindt plaats tijdens een zinderende zomervakantie in het zuiden van Frankrijk, aangezien vier beste vrienden de vakantie van hun leven zien veranderen in een nachtmerrie van wantrouwen, verraad en moord… De vakantie moet in Engeland worden gepubliceerd door Bonnier Zaffre op 13 juni 2019.

Korte samenvatting:

Sarah worstelt met haar baan als professor aan de universiteit. De beroemde tv-presentator en tv-persoonlijkheid Alan Hawthorne zwaait er de scepter en hij heeft het op Sarah voorzien; hij intimideert haar en steelt haar ideeën. Ze voelt zich steeds verder in het nauw gedreven.

Wanneer Sarah een poging tot ontvoering van een jong meisje verijdelt, blijkt haar vader een sucesvolle zakenman te zijn – een zakenman die over lijken gaat. Hij doet Sarah een aanbod waarmee al haar problemen als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen. Al wat nodig is, is een telefoontje van 29 seconden.

Cover:

De cover van dit boek sprak me meteen aan. Je ziet een groot gebouw op de voorkant. Deze is gekleurd in verschillende kleuren. Echt een boek dat ik in de boekwinkel zou oppakken.

Het verhaal:

Sarah komt in een benarde situatie terecht. Ze wordt benaderd door haar baas op de universiteit. Hij intimideert Sarah en steelt haar ideeën op werk gebied. Alan, haar baas, heeft macht. Dus Sarah kan er niet veel op in brengen. Tot ergernis van zichzelf en de mensen om haar heen. Op de dag van haar functioneringsgesprek gebeurd er veel. Daardoor zit Sarah in een benarde situatie. Wat zijn de gevolgen ervan?

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal heeft continu een spanning erin zitten waardoor je wilt verder lezen.
Vanaf het moment dat Alan Sarah intimideert tot aan de laatste bladzijde. Het is in een vlotte stijl geschreven waardoor hij als een trein leest.

Het thema wat naar voren komt in dit verhaal is seksuele agressie. Dit is een thema wat voor alle tijden is. Het komt meer voor dan menigeen zich denkt. Mooi dat dit uitgewerkt wordt in dit boek. De nodige wendingen en spanning komen hier aan te pas.

Sarah is een sterk persoon maar wanneer zij door Alan benadert wordt en hij zijn praktijken op haar probeert te botvieren merk je dat zelfs zij aan zichzelf gaat twijfelen. Je zou denken dat Sarah haar mannetje wel staat, maar zelfs zij laat zich in een hoekje duwen. Hierdoor krijg je als lezer toch wel vragen.

Naar het einde toe krijgt het voor mij toch een andere wending, waardoor ik dan toch weer verrast wordt. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het nieuwe boek wat Logan ons gaat geven.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *