Ambo|Anthos

Zeven leugens – Elizabeth Kay

Ik kreeg een persbericht van Uitgeverij Ambo Anthos over ‘Zeven leugens’. Na het lezen ervan wat ik enthousiast. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het verzenden van het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Zeven leugens
Auteur: Elizabeth Kay
Uitgever: Ambo Anthos
Aantal pagina’s paperback: 359
ISBN: 9789026348969

Auteur:

Elizabeth Kay begon haar carriere als assistent bij uitgeverij Penguin Random House. Tegenwoordig is ze acquirerend redacteur bij Transworld en daarnaast legt ze zich toe op het schrijven. Zeven leugens, haar debuut, werd aan meer dan twintig landen verkocht. Elizabeth Kay woont in Londen.

Korte Samenvatting:

Zeven leugens van Elizabeth Kay vertelt het verhaal van de vriendinnen Jane en Marnie, die al sinds de middelbare school onafscheidelijk zijn. Allebei worden ze als twintiger verliefd en trouwen ze. Jane heeft nooit veel opgehad met Marnies echtgenoot; hij is luidruchtig, grof en arrogant, larger than life. Wat ironisch is, want hij zou waarschijnlijk niet dood zijn als Jane gewoon eerlijk was geweest en niet al die leugens had verteld. Dit is Janes kans om de waarheid op te biechten, en terwijl ze vertelt over haar vriendschap met Marnie, en gaandeweg over haar zeven leugens, onthult ze ook de geheimen die nog steeds onder de oppervlakte van hun vriendschap sluimeren. Zeven leugens van Elizabeth Kay gaat over oude, complexe vriendschappen, obsessieve liefde en de niet-aflatende pijn van rouw. Jane is geen onbetrouwbare verteller, ze vertelt de waarheid. Haar waarheid.

Wat vond ik ervan?

Ik had me zo verheugd op dit verhaal. Maar helaas heb ik al vanaf het begin moeite om in het verhaal te komen. Ik vind het langdradig en er zit voor mij geen vaart in, waardoor ik me door het verhaal heb moeten heen slepen.

In dit verhaal wordt je in zeven stappen/leugens uitgelegd hoe het web zich om Jane heen sluit. Zij is al jarenlang bevriend met Marnie. Maar er komt steeds een grotere ruimte tussen hen in waardoor Jane de grip op hun vriendschap verliest.

De personages worden goed beschreven en ik kan me van ieder een goed beeld maken als ik over ze lees. Dit was zeker een pluspunt tijdens het lezen. Ik verloor niet geheel mijn interesse.

Ik heb een beetje een tweestrijd met dit boek. Aan de ene kant wilde ik het graag uitlezen want ik wilde weten hoe het nu precies in elkaar zat. Maar aan de andere kant merkte ik dat ik andere werkjes voor het lezen liet gaan, en dit gebeurd nooit als ik echt in een verhaal zit.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *