AW Bruna Uitgevers

De donkere kant van Sally Diamond – Liz Nugent

Ik werd direct getrokken door de cover van dit boek. De woorden van Paula Hawkins boven in zorgde dat mijn nieuwsgierigheid nog meer oplaaide. Ik wil Uitgeverij A.W. Bruna bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De donkere kant van Sally Diamond
Auteur: Liz Nugent
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina´s: 413
ISBN: 9789400517066

Korte samenvatting:

Sally Diamond snapt niet wat er zo vreemd is. Ze deed gewoon wat haar vader altijd al zei: hem bij het vuilnis zetten na zijn dood. Nu staat ze plotseling in het middelpunt van de belangstelling. Niet alleen van de media en de politie, maar ook van een stem uit een verleden dat ze zich niet herinnert. Terwijl Sally wegwijs wordt in de horror van haar vroegste jeugd, maakt ze ook voor het eerst nieuwe vrienden en belangrijke keuzes. En leert ze dat mensen niet altijd zeggen wat ze bedoelen…

Wat vond ik ervan?:

In de donkere kant van Sally Diamond worden we meegenomen in het leven van deze dame. Zij woont samen met haar vader Tom afgelegen. Ze hebben met bijna niemand contact. Sally is geen prater en doet zich liever stom voor. Want zo heeft ze het minst contact met mensen. Wanneer haar vader komt te overlijden laat hij haar brieven na. Door middel van deze brieven komt Sally achter haar verleden. Voor een vrouw die nooit iemand anders dan haar vader heeft gehad wordt het leven overweldigend.

Door de brieven die Tom achterlaat voor Sally lezen we hoe Sally in zijn leven is gekomen. Ze gaat op onderzoek uit en vindt meer informatie over haar herkomst. Op sommige momenten vind ik het luguber wat haar moeder is aangedaan. Het verhaal wordt ons zo gegeven dat het wel makkelijk te lezen is. Onvoorstelbaar wat er gebeurd is, dat is wat ik na het dichtslaan van het boek continu in mijn hoofd heb.

Sally gaat in therapie en leert steeds meer nieuwe dingen. Ze kan langzaam benoemen dat ze bepaalde gevoelens heeft al heeft het verleden haar zeker getekend.

We lezen niet alleen vanuit Sally. Maar ook vanuit Peter. Hoofdstuk voor hoofdstuk krijg je meer informatie over hem en kom je erachter wie hij eigenlijk is. En ik kan je verklappen dat je hem ook niet zo leuk gaat vinden. De keuzes die hij maakt zijn er die ik niet begrijp. Maar doordat hij gehersenspoeld is, is het op de een of andere manier wel te gedogen. Al klopt dit ook niet helemaal. Laten we zeggen dat je het kan begrijpen maar er niet achter staat.

Een thriller die zich makkelijk laat lezen. Je volgt twee personen en hoe deze zich verder ontwikkelen. Ieder op hun eigen ‘verdraaide´ manier.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *