The House of Books

Love, Theoretically – Ali Hazelwood

Toen ik zag dat er een nieuw verhaal van Ali Hazelwood kwam was ik direct enthousiast. Ik lees graag haar verhalen! Ik wil Overamstel/The House of Books bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Love, Theoretically
Auteur: Ali Hazelwood
Uitgever: Overamstel/ The House of Books
Aantal pagina´s: 400
ISBN: 9789044366860

Korte samenvatting:

Theoretische fysicus Elsie Hannaway leeft in een multiversum: om haar schamele salaris als wetenschapper te compenseren biedt ze haar diensten aan als nepvriendin. Maar op een dag botsen haar parallelle werelden: de irritant aantrekkelijke Jack Smith – die haar kent als de vriendin van zijn broer en als bibliotheekmedewerkster – moet beslissen of ze haar droombaan bij MIT krijgt. Bovendien voert hij als experimentele fysicus een bittere vete tegen de theoretische fysica. Elsie bevindt zich op een wetenschappelijk slagveld en moet zichzelf ook nog verdedigen tegen Jacks zwaartekrachtveld. Of wordt het tijd dat Elsie haar theorieën over liefde in de praktijk brengt?

Wat vond ik ervan?:

We lezen deze roman vanuit Elsie en Jack. Ik vind het personage Elsie echt geweldig. In het dagelijks leven is zijn theoretisch natuurkundige. En om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen werkt ze in de avond als nep vriendin. Mannen kunnen haar inhuren om mee te gaan naar feestjes en familie bezoekjes. Er komt geen seks aan te pas, ze gaat puur mee als gezelschap.

Jack werkt ook in de wereld van de natuurkunde. Elsie komt Jack tegen tijdens een sollicitatie. Echter hebben zij zich al eens eerder ontmoet. Dit was toen Elsie mee ging als date van de broer van Jack. Elsie moet zich in bochten wringen om de knappe Jack niet te zeggen waarom Greg haar ingehuurd heeft om mee te gaan als zijn date.

Een heerlijke roman waarin twee mensen die elkaar aantrekkelijk vinden elkaar blijven aantrekken en afstoten. Ze om de hete brei blijven draaien en het zichzelf moeilijker maken dan noodzakelijk is. Elsie wordt in het begin voor mijn gevoel wat naief neergezet, alsof ze niet tevreden is met zichzelf. Maar dit alles is niet waar en uiteindelijk wordt het beeld van dit personage in een positiever daglicht gezet.

Jack heeft een verleden en is daarom tegen liegen. Dit zorgt in het begin voor een behoorlijke kink in de kabel tussen Elsie en Jack. Hij kan erg fel uit de hoek komen. Verder in het verhaal wordt wel aan de lezer uitgelegd waarom hij op deze manier reageert.

Een heerlijke roman waarvan ik genoten heb. Al vond ik de seksscènes in het laatste deel van het verhaal iets over de top. Ik ben niet preuts maar om nu precies uitgelegd te krijgen wat ze gaan doen gaat in mijn ogen te ver.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *