AW Bruna Uitgevers

De tranenmaker – Erin Doom

00

Toen ik dit boek voorbij zag komen heb ik A.W. Bruna Uitgevers gemaild. Ik wil ze bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De tranenmaker
Auteur: Erin Doom
Uitgever: A.W. Bruna
Aantal pagina´s: 494
ISBN: 9789400516083

Korte samenvatting:

Binnen de muren van Grave, het weeshuis waar Nica opgroeide, werden altijd al verhalen verteld bij het kaarslicht. De bekendste was die van de tranenmaker, een mysterieus figuur met ogen zo helder als glas, en de veroorzaker van alle angsten die mensen voelen.

Op haar zeventiende lijkt het moment gekomen om de verhalen uit haar kindertijd achter zich te laten. Nica’s droom wordt werkelijkheid wanneer Mr. en Mrs. Milligan haar adopteren. Maar ze is niet de enige. Rigel, een rusteloze, mysterieuze wees, wordt ook uit Grave weggehaald. En hij is de laatste persoon die Nica als adoptiebroer zou wensen. Rigel is intelligent, speelt betoverend piano en is onvoorstelbaar knap, maar heeft een donkere, onaangename kant.

Hoewel Nica en Rigel een verleden delen vol verdriet en gebrek aan liefde, is het onmogelijk om samen te wonen. Vooral als de legende hen achtervolgt en de tranenmaker echt lijkt te bestaan. Maar Nica heeft er alles voor over om haar droom te beschermen, en alleen als ze haar angsten onder ogen komt zal ze haar vleugels kunnen uitslaan, zoals de vlinder waarnaar ze vernoemd is.

Wat vond ik ervan?:

We lezen in dit verhaal over Rigel en Nica. Zij zijn beide opgegroeid in een weeshuis. Daar werden bij kaarslicht verhalen verteld. En een van de verhalen die beide bijgebleven is, is het verhaal van de tranenmaker. Dit is een figuur met ogen zo helder als glas en de veroorzaker van alle angsten die je voelt.

Wanneer Nica zeventien is komen er mensen naar het weeshuis die haar willen adopteren. Dit is haar grootste droom. Maar niet alleen Nica wordt door meneer en mevrouw Milligan in huis genomen. Ook de rusteloze Rigel gaat mee. Hij is de laatste persoon waarvan Nica zou willen dat hij haar adoptiebroer zou worden. Hij is ontzettend knap speelt prachtig piano maar heeft ook een donker randje.

Beide hebben een verleden doordrenkt van verdriet en met gebrek aan liefde. Nica heeft moeite met het samenleven met Rigel. Hij is onmogelijk en door zijn manier van leven heeft zij moeite met hem. Hij wilt dan ook niets liever dan dat ze bij hem uit de buurt blijft. Nica´s grootste droom is waarheid geworden, ze is opgenomen in een liefdevol gezin en dit laat ze absoluut door niets of niemand van zich afpakken. Ze zal haar angsten onder ogen moeten komen en de vlinder gaan worden waarnaar ze vernoemd is.

Ik merk al vrij snel tijdens het lezen dat ik geïntrigeerd en door de personages Rigel en Nica. Beide hebben iets mysterieus dat ervoor zorgt dat ik wil blijven lezen. Ik heb de schrijfstijl van Doom als prettig ervaren. Ze weet me met haar beeldende woorden mee te nemen in deze roman. Waar ik eerst dacht dat het een fantasie verhaal zou worden werd me al snel duidelijk dat het toch echt om een roman zou gaan.

Verleiden en verliefd zijn staat centraal in dit boek. Je merkt dat er een bepaalde aantrekkingskracht is van beide kanten. Maar beide zijn ze huiverig, ze durven hun angsten niet onder ogen te komen. Bang voor wat er dan zou kunnen gebeuren. Maar het verhaal laat ons ook inzien dat we ons niet hoeven te schamen voor tranen, deze staan niet altijd voor iets negatiefs. De liefde maakt dat het verhaal je ondanks de zwaardere thema´s een warm gevoel geeft. Ik heb enorm genoten van de personages, de thema´s maar ook de setting.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *