Best of Young Adults

Hearstopper 2 – Alice Oseman

Ik mocht van Best of YA het tweede deel in de Hearstopper-reeks lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Heartstopper 2
Auteur: Alice Oseman
Uitgever: Best of YA
Aantal pagina´s: 320
ISBN: 9789000379262

Korte samenvatting:

Nick en Charlie waren beste vrienden, maar één spontane kus heeft alles veranderd. Charlie weet zeker dat hij een vreselijke fout heeft gemaakt en zijn vriendschap met Nick voor altijd heeft verpest. Ondertussen is Nick is meer in de war dan ooit. Maar de liefde werkt op verrassende wijze en Nick ontdekt langzaam maar zeker nieuwe dingen over zijn vrienden, zijn familie… en zichzelf.

Wat vond ik ervan?:

Na het lezen van het eerste deel van Heartstopper was ik meteen enthousiast. Wat een fijne graphic novel. Toen ik zag dat er een tweede deel in Nederland uitgegeven ging worden heb ik meteen een mail gestuurd.

In dit tweede deel gaan we verder waar het eerste gestopt is. Nick en Charlie blijken toch wel iets voor elkaar te voelen maar benoemen dit nog niet. In dit deel trekken ze steeds meer naar elkaar toe en voelen ze dat de chemie sterker wordt. Ook in dit deel krijgen we te maken met homo-haat. Maar dit weet de schrijfster mooi te beschrijven en er wordt goed mee omgegaan.

De familie van Charlie weet dat hij op jongens valt en maakt hier geen taboe van. Echter is Nick nog niet uit de kast gekomen en hier worstelt hij nu hij gevoelens heeft voor Charlie toch wel erg mee. Deze weg die hij bewandelt wordt door de tekeningen goed weergegeven en altijd staat Charlie naast zijn zijde.

Wat mij zo fan maakt van deze graphic novel serie is dat het romantische niet overheerst. De realiteit steekt er met kop en schouder bovenuit. Er wordt niets geromantiseerd, wat you see is what you get. Hoe hard dit vaak ook is. Dit tweede deel heeft me weer zo weten te betoveren als het eerste en wat fijn dat ik nu al weet dat er nog 3 delen komen in deze reeks.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *