Best of Young Adults

Op glad ijs – Sara Biren

Ik mocht voor Best of Young Adult dit mooie boek lezen. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Auteur: Sara Biren
Titel: Op glad ijs
Uitgever: Best of YA
Aantal pagina’s paperback: 256
ISBN: 9789000373420

Korte samenvatting:

Holland Delviss wil niets liever dan bekendstaan om haar talent als hockeyspeler, niet als een hockeyspeler die toevallig een meisje is. Om haar plekje in het jongensteam te behouden, heeft ze twee regels: train harder dan wie dan ook, zelfs als dat om vijf uur ’s ochtends is, én val niet te veel op, zelfs als dat betekent dat ze de opmerkingen die ze naar haar hoofd geslingerd krijgt moet negeren. 

Wanneer haar team wordt geselecteerd voor HockeyFest, een evenement dat op de televisie wordt uitgezonden, komt Holland toch in de schijnwerpers te staan. (Tot ziens, regel 2!) Niet iedereen is blij met haar nieuwe bekendheid, maar één persoon steunt haar ondanks alles: haar bazige coteamcaptain, Wes. En Wes blijft haar verrassen. Hij blijkt net als zij dol op glamrock uit de jaren tachtig en elke keer als hij haar aanraakt voelt het vreemd elektrisch. Met overal camera’s op haar gericht, komt Holland gevaarlijk dicht bij het overtreden van haar derde regel: date nooit, maar dan ook echt nóóit met een teamgenoot.

Wat vond ik ervan?:

Toen ik het persbericht kreeg over deze roman was ik meteen om. Echt een boek naar mijn smaak. Over sport, liefde en muziek.

We lezen dit verhaal vanuit Holland Devis, zij is een vrouwelijke hockeyspeler in een mannen team. Maar ze is er op haar plaats. Ze train er hard voor om deel uit te mogen maken van dit team. Al gelooft niet iedereen dat. Ze heeft heel wat moeilijke momenten in haar leven gehad en deze zal ze vast en zeker blijven houden. Vanaf het eerste moment heeft Holland een haat liefde relatie met Wes, de co-captain van hun team. Je merkt dat wanneer deze twee samen zijn het borrelt.. en als lezer is het dan alleen wachten totdat het geheel tot ontploffing komt. Maar omdat Holland verschillende regeltjes heeft om te zijn waar ze nu staat houdt ze Wes op afstand, want daten met een team genoot dat is een No-Go. Maar of ze dit ook vol kan blijven houden?

Een heerlijk boek vol humor, liefde en vriendschap. Een verhaal met team spirit, elkaar steunen en hard werken. Een boek dat je in een vleug uit hebt doordat het zo makkelijk te lezen is. Ik ben zeker benieuwd naar meer werk van deze schrijfster.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *