Boekerij,  Uitgeverij Boekerij

Al jouw leugens – Rebecca Fleet

Ik mocht voor Uitgeverij Boekerij de thriller ‘Al jouw leugens’ lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Al jouw leugens
Auteur: Rebecca Fleet
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 362
ISBN: 9789022587478

Korte samenvatting:

Je huis is afgebrand. Je vrouw weet van niets. Je dochter weet te veel.

Mijn mond smaakt naar rook. Mijn ogen tranen ervan, doen pijn in de wind. Als ik mijn hand over mijn gezicht haal, blijft er as achter op mijn huid – als zachte zwarte sneeuw. Het verslindt de muren, vreet de ramen op, neemt bezit van alles.

En zij zijn daarbinnen. Mijn kind, mijn vrouw.

Na de tragische dood van zijn vrouw blijft Alex alleen achter met zijn tienerdochter Jane. Ze redden het prima, maar pas als hij Natalie ontmoet, breekt de zon weer door in zijn leven. Tot hun prille geluk abrupt wordt verstoord door een vreselijke brand.

Dochter Jade houdt vol dat ze een man in huis heeft gezien op de avond van de brand; Natalie ontkent dat ze bezoek heeft gehad. Een van hen moet liegen, en Alex staat voor een onmogelijke keuze: gelooft hij zijn vrouw of zijn dochter? En welke consequenties heeft dat?

Wat ik ervan vond?:

Dit is mijn eerste kennismaking met schrijfster Rebecca Fleet. De cover en de titel zorgden ervoor dat mijn interesse gewekt was.

We lezen dit verhaal vanuit verschillende perspectieven, maar ook vanuit verschillende periodes in de personages leven. Dit wordt allemaal duidelijk aangegeven waardoor het dus niet verwarrend wordt voor ons als lezer.

Vanaf het begin weet de schrijfstijl mij in het verhaal te trekken. Dit zorgt ervoor dat ik door blijf lezen. Bij ieder deel, dit boek is in vier delen verdeelt, wordt de drang om verder te lezen alleen maar heviger. Ik wil weten hoe het precies zit. Ik deel mijn zorgen en wantrouwen met vader Alex. Hij zit in zo’n enorme tweestrijd en dit word naarmate het verhaal alleen maar verwarrender voor hem. Totdat iemand op staat en hem eens haar fijn uitlegt hoe het nu precies allemaal in elkaar steekt.

Alex denkt dat zijn leven prima is. Hij is getrouwd met Nathalie en heeft uit een vorig huwelijk dochter Jade. Wanneer hij op een avond thuis komt van het stappen treft hij zijn huis aan in een vlammenzee. Op dat moment loopt Nathalie net de voordeur uit, maar van Jade is niets te bekennen. Zij wordt uiteindelijk door de brandweerlieden uit het huis gedragen. Vanaf dan begint het balletje te rollen. Het verleden lijkt het heden in te halen. Ik ben een paar keer het verkeerde spoor gevolgd, waardoor ik in deel vier wel even opkeek over de plotwending die ik kreeg.

Mijn eerste kennismaking met deze schrijfster is me enorm bevallen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *