De Crime Compagnie,  Uitgeverij De Crime Compagnie

Geloof mij nooit – Loes den Hollander

Van Uitgeverij de Crime Compagnie kreeg ik een recensie-exemplaar van Geloof mij nooit. Ik wil de uitgever bedanken hiervoor.

Gegevens van dit boek:

Titel: Geloof mij nooit
Auteur: Loes den Hollander
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina´s: 300
ISBN: 9789461097446 

Korte samenvatting:

Het huwelijk van Jochem en Pattie is vanaf het begin gebaseerd op totaal verschillende intenties. Hun liefde houdt dan ook geen stand, maar de scheiding verloopt niet bepaald soepel.

Voor de buitenwereld lijkt het huwelijk van Ted en Fifi heel stabiel en gelukkig. Het einde van de relatie komt dan ook geheel onverwacht.

Dan gebeurt er iets wat niemand van de familie had verwacht en vragen ze zich af: wie wilde nu eigenlijk afrekenen met wie?

Wat vond ik ervan?:

Pattie en Jochem zijn getrouwd en hebben samen een dochter. Echter heeft Pattie nu hun huwelijke eindigt andere intenties. De scheiding verloopt dan ook alles behalve prettig. De broer van Jochem, Ted is getrouwd met Fifi. Van buitenaf lijkt dit een happy huwelijk, maar achter gesloten deuren gebeurd een heleboel. Hun relatie wordt dan ook abrupt verbroken. In deze familie gebeuren een paar gekke dingen.

We beginnen dit verhaal met het huwelijk van Pattie en Jochem, zoals benoemd houdt dit geen stand. En Pattie is dan ook van mening dat alleen zij recht op haar kind heeft en gebruikt veel dingen tegen Jochem om op deze manier te zorgen dat hij geen contact meer met zijn dochter mag hebben. Ted is psycholoog en staat zijn broer bij. Wanneer Pattie dood gevonden wordt begint de ellende van alles.
Even later komt er ook een abrupt einde aan het huwelijk van Fifi en Ted. En wanneer dit gebeurd wordt de teerput open getrokken. Langzaam wordt de deur van dit huishouden opgezeten en komt alle rommel naar buiten.

Een verhaal dat voor mijn gevoel onder je huid kruipt. Kun je de mensen die naast je staan op hun woord vertrouwen? Want in dit verhaal blijkt het toch allemaal anders in elkaar te steken. Wanneer langzaam aan alles naar buiten komt merk je pas wat er achter gesloten deuren schuil kan gaan.

Een van de personages zit heel slinks in elkaar en weet iedereen om zijn vinger te draaien. Blijkbaar is hij zo al vanaf zijn geboorte en hebben zijn ouders altijd geprobeerd hem uit de wind te houden. Maar het tij heeft zich gekeerd, want alle rotzooi komt nu eindelijk boven water en gerechtigheid zal zegevieren.

Loes weet sterke personages neer te zetten. En ook ik ben menig keer op het verkeerde been gezet. Ik dacht te weten hoe het in elkaar stak, maar niets is minder waar. Ze heeft met dit verhaal weer in de maling genomen en ik kan je zeggen, ik heb ervan genoten!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *