De Crime Compagnie

Julia Menken 2 – De laatste vrouw – Chantal van Mierlo

Ik mocht voor de Crime Compagnie het tweede deel van Julia Menken lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: De laatste vrouw
Auteur: Chantal van Mierlo
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina´s: 300
ISBN: 9789461095862

Korte samenvatting:

Na een vreselijk verlies heeft gedragsdeskundige Julia Menken grote moeite om haar leven weer op te pakken. Met tegenzin wordt ze op een grote zaak gezet waarbij jonge vrouwen in de Brabantse Peel spoorloos verdwijnen. Ze kan haar gedachten maar nauwelijks bij haar werk houden, en dan dreigt ze ook nog eens de voogdij over haar zoon Mees kwijt te raken…

Wat vond ik ervan?:

Het eerste deel van deze serie was me goed bevallen. In dit deel gaan we verder waar we in het vorige zijn gestopt. Julia kampt met een groot verlies, haar dochtertje. Dit zorgt dat ze in een negatieve spiraal zit. Ze krijgt het niet voor elkaar om vooruit te kijken. Maar door een goede trap onder haar kont weet ze zichzelf weer op het pad te krijgen. Ze wordt met tegenzin op een zaak gezet waar jonge vrouwen spoorloos verdwijnen. Na enkele dagen op deze zaak lijkt ze zich herpakt te hebben, denk aan de schop onder haar kont. Ze bijt zich erin vast. Wat echter door haar koppigheid ook wel eens tot boze gezichten van hoger af komt.

Wederom een spannend deel in deze serie. Julia is een vrouw die wanneer ze d´r onderbuik gevoel volgt een hardnekkige vrouw is die tot het gaatje wilt gaan. Dit valt niet bij iedereen in goede aarde.
Chantal wist me in dit verhaal lang op het verkeerde been te zetten met wie de verdachte nu was. Tot op het laatst weet ze de verdachte goed allemaal in het verkeerde daglicht te zetten. Knap gedaan! Wederom een fijne thriller om te lezen. Nu wachten op het volgende deel.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *