De Crime Compagnie

Verraderlijk spel – Nadine Barroso

Het kindje op de voorkant met zijn gele regenjasje trok meteen mijn aandacht toen ik dit boek voorbij zag komen. Ik wil Uitgeverij De Crime Compagnie bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Verraderlijk spel
Auteur: Nadine Barroso
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina´s: 350
ISBN: 9789461096302

Korte samenvatting:

Een jong slachtoffer wordt gevonden in het midden van een mysterieus stenenfiguur. De betekenis en toedracht van de gruwelijke moord blijven een raadsel waarin Jasmine Ziani, een ambitieuze stagiaire bij de recherche, zich vastbijt.
Dan verdwijnt in de Ardennen de kleine Finn en wordt er een link gelegd met de eerste zaak. Speelt een seriemoordenaar een spelletje? Of kunnen ze Finn nog redden voor het te laat is?

Wat vond ik ervan?:

De cover van dit boek vond ik direct fascinerend. Het kindje voorop moederloos alleen in het gele regenjasje. Er schieten direct vragen omhoog bij het zien ervan. Waarom staat ie er alleen? En waar is zijn moeder?

De hoofdpersonage in dit boek is moeder Ella met haar zoon Finn. Zij gaan samen op een kampeervakantie. Tijdens deze vakantie treffen alleenstaande ouders met hun kinderen elkaar om er samen een onvergetelijke tijd van te maken. Ella hoopt hier haar chatvriendin te ontmoeten waar zij al een jaar lief en leed mee deelt.
Eigenlijk al direct bij aankomst valt haar oog op een van de leiders van het kamp. Er is vrijwel direct een soort van vonk die er tussen de twee ontstaat. En dat ontgaat niemand.
Ella heeft een redelijke band met haar ex, de vader van Finn. Hij bemoeit zich nogal graag met het leven zijn ex en zijn kind. Soms tot grote frustratie van Ella.

Er heerst al geruime tijd onrust. Een kindje is ontvoert en deze wordt dood terug gevonden. Wanneer dan ook Finn verdwijnt barst de onrust uit zijn voegen. Iedereen verdenkt iedereen, niemand kan meer iets doen zonder dat het onder een vergrootglas gelegd wordt. Hierdoor wordt het verhaal alleen maar spannender en ga je menig keer op het puntje van je stoel zitten.

Wanneer je dan sommige personages af kunt strepen en er steeds minder daders zijn kun je de puzzelstukjes in elkaar gaan leggen. Echter blijft het tot aan het einde aan toe enorm spannend. En als je dan eenmaal in de gaten hebt hoe het zit, dan kan ik als lezer alleen maar bewondering hebben voor de schrijversfantasie van Barroso. Wauw, een echte must-read als je het mij vraagt.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *