De Crime Compagnie

Woede – Tamara Geraerds

Van Uitgeverij de Crime Compagnie kreeg ik dit boek om te lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Woede
Auteur: Tamara Geraerds
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 304
ISBN: 9789461097002

Korte samenvatting:

Ze dachten dat hij dood was. Maar dan staat hun vermiste zoon ineens op de stoep.

Sinds de verdwijning van hun zoon Robin is het leven een worsteling voor Koen en Myrna de Wit. Tot Robin op een dag op de stoep staat. Zowel zijn ouders als zijn broer en zusje sluiten het verloren gezinslid liefdevol in de armen. Maar de droom is niet zo mooi als hij lijkt. Hoewel het niemand verbaast dat Robin veranderd is door wat hij tijdens zijn jarenlange gevangenschap heeft meegemaakt, begint het er steeds meer op te lijken dat hij iets verbergt..

Wat vond ik ervan?:

Koen en Myrna de Wit zijn vijf jaargeleden hun zoon verloren. Hij is op een dag niet meer thuis gekomen. Myrna en Koen hebben hierdoor een soort overlevingsmodus opgebouwd om dan toch maar voor Daan en Sofie door te gaan. Maar het gemis is vooral bij moeder Myrna enorm aanwezig. Zij ziet in ieder jongetje haar lieve Robin en dit zorgt soms voor ongemakkelijke momenten.

Op een dag wanneer Koen naar zijn werk is en Daan en Sofie naar school staat er een jongen voor de deur die aangeeft Robin te zijn. Myrna sluit haar jongen direct in haar armen. En zo volgt ook de rest van het gezin. Maar gaandeweg laat Robin toch wel wat trekjes zien die niet horen. Is dit door het feit dat hij vijf jaar is weggeweest of heeft het een andere reden.

Robin laat in dit verhaal ook stukjes zien van zijn tijd bij Freddy. De tijd die hij niet bij zijn ouders was en er voor moest zorgen dat hij zo min mogelijk opviel maar wel deed wat Freddy hem vroeg. Deze passages zijn grof en kind onvriendelijk, maar het laat wel zien waarom Robin is zoals hij is.

Geraerds weet ons als lezer op het puntje van onze stoel te krijgen. Iedere keer opnieuw laat ze kleine beetje vanuit Robin los waardoor je als lezer je goed kunt inbeelden in dit mannetje met zeker een heftig verleden. Ze weet je zo te prikkelen met haar woorden dat je door wilt lezen, je wilt weten wat het is dat Robin heeft gemaakt zoals hij nu is. En wat doet vader Koen toch allemaal? Waarin raakt hij verwikkeld?

Halverwege dit boek krijgen we ook een terugblik in het leven van Koen. Hij heeft het als jongen ook niet makkelijk gehad en werd tot op het bot gepest en dat heeft hem gemaakt tot wat hij nu is. Maar of hij helemaal blij is met zichzelf en zijn verleden, dat krijgen we als lezer ook te zien. Het zorgt ervoor dat Koen dingen doet waar hij op dat moment achter staat maar achteraf toch wel spijt van heeft.

Ook Daan en Sofie moeten wennen aan het weer een broer hebben. Een broer die ze gemist hebben. Maar de drie-eenheid van vroeger is direct weer voelbaar wanneer ze samen zijn.
Dit verhaal laat de weg zien van een gezin dat weer herenigd is en hiermee opnieuw hun dynamiek moet samen stellen. De weg weer vinden met elkaar in welk opzicht dan ook. Een boek dat je van bladzijde een af in zijn greep houd totdat je de ontknoping nadert.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *