Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

De citroen op de taart – Mirjam Mieserius

Ik kreeg van Uitgeverij Luitingh-Sijthoff de vraag of ik ‘Met een vleugje citroen’ van bovenstaande schrijfster wilde lezen. Nadat ik al een een werk van haar met plezier heb gelezen zij ik direct ja. Toen ik erachter kwam dat er een deel voor ‘Met een vleugje citroen’ was heb ik deze eerst gelezen zodat ik een beter beeld krijg voor het vervolg deel.

Gegevens van het boek:

Titel: De citroen op de taart
Auteur: Mirjam Mieserius
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789021030395

Korte samenvatting:

In De citroen op de taart van Mirjam Mieserius wordt kookboekenschrijfster Maria door haar uitgever Lucy naar Zuid-Frankrijk gestuurd om inspiratie op te doen voor haar tweede kookboek. En inspiratie heeft ze nodig: nadat haar verloofde Paul haar na het succes van haar eerste boek achterliet met een gebroken hart – waardoor ook haar nieuwe idee Kookboek voor newlyweds de prullenbak in kon – is Maria zichzelf niet meer en komt ze alleen haar bed nog uit voor de maaltijdbezorger.
Eenmaal aangekomen in het huisje in Frankrijk blijkt dat Maria meer uit haar reis zal halen dan alleen nieuwe recepten: ze ontmoet al snel schatzoeker Thom, die naast knap en charmant, meer verrassingen voor haar in petto heeft dan ze kan vermoeden. En dan is daar de mysterieuze chef van het plaatselijke restaurant. Hij laat de meest verrukkelijke taartjes bij Maria’s deur achter, voorzien van een speciale boodschap, die haar smaakpapillen én fantasie doen prikkelen. Ineens heeft Maria meer om zich zorgen over te maken dan citroentaart… Vindt ze naast het perfecte recept ook de liefde?

Wat vond ik ervan?:

Maria wordt door haar uitgever op schrijfvakantie gestuurd. Ze moet inspiratie op gaan doen voor haar nieuwe boek. De inspiratie is thuis ver te zoeken nadat haar relatie met Paul verbroken is. Maria is zichzelf niet meer en dit zorgt er voor dat Lucy haar op deze trip stuurt.

Maria komt aan in een mooi huisje in Frankrijk. Maria wordt direct opgemerkt door Thom, een schattenzoeker die in Frankrijk is om hier de schat te zoeken die hij nodig heeft. Thoms is charmant en knap en weet iedere vrouw wel om zijn vinger te winden, en zo ook Maria. Ze stapt heel naïef in dit avontuur.
Maria heeft ook contact met een chef, hij zorgt dat Maria de lekkerste taartjes krijgt en daarbij krijgt ze ook nog te lieve kaartjes. Maria is erg benieuwd wie deze chef is. Want deze taartjes laten haar smaakpapillen exploderen.

Maria vindt zichzelf terug in dit verhaal. Maar kamt net als elke vrouw met de aandacht van een man. Wat moet ze hier nu mee? Is dit echt of speelt diegene een spel?

Een kort verhaal dat door de vlotte schrijfstijl van Mieserius voor mijn gevoel veels te snel voorbij is. Dus ik ga snel door in deel 2.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *