De Crime Compagnie

Wakker – Ingrid Oonincx

Ik kreeg van Uitgeverij De Crime Compagnie deze thriller toegestuurd. Ik wil ze uiteraard bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Wakker
Auteur: Ingrid Oonincx
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina’s: 300
ISBN: 9789461096869

Korte samenvatting:

Mediaproducer Liz, zangeres Robin en de onlangs vader geworden Jonathan hebben één belangrijke overeenkomst: hun slapeloosheid zorgt voor grote problemen in hun leven.

Uitgeput en ten einde raad melden ze zich aan voor een experimentele slaaptherapie in een voormalige abdij. Wanneer er een dode valt, ontdekken Liz, Robin en Jonathan dat ontsnappen uit het klooster onmogelijk is. Vechtend tegen de slaap worden ze op de proef gesteld en proberen ze te ontkomen aan de moordenaar.

Wat vond ik ervan?:

We krijgen dit verhaal vanuit drie perspectieven te lezen, namelijk; Liz een alleenstaande moeder, zangeres Robin en Jonathan die pas vader is geworden. Ze hebben alle drie hetzelfde probleem. Ze kunnen niet slapen en hierdoor raakt hun leven door de war. Ze veranderen en maken het zichzelf en de mensen om zich heen niet al te makkelijk en soms zelfs een beetje in gevaar.
Ze besluiten zich aan te melden voor een slaaptherapie, deze wordt gegeven in een afgelegen abdij. Wanneer er iemand komt te sterven is de lol er voor sommige direct vanaf. Ze willen weg het de abdij en komen er al snel achter dat ontsnappen niet tot de mogelijkheden behoort. Ze worden doormiddel van verschillende testen op de proef gesteld. Tel daarbij op dat ze vechten tegen hun slaap en dat ze moeten ontkomen aan een moordenaar…

Een thriller die zich heel makkelijk laat weglezen. De abdij wordt zo beschreven dat je je er een beeld van kunt maken. Ook de personages krijgen een gezicht door de manier zoals Oonincx ze beschrijft aan ons. Er gebeurt veel in dit verhaal maar doordat de auteur korte hoofdstukken gebruikt die afgewisseld wordt door de verschillende personages laat het zich vlot lezen. Ik had het einde niet zo verwacht, maar dat maakt het alleen maar beter. Dan is het verrassingseffect meer aanwezig.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *