De Fontein,  Geen categorie,  Peter Römer

Baantjer – De Cock en de dood van een kerkrat – Peter Römer

Ik ga wekelijks een kijkje nemen bij Koukleums Minibieb. Daar lagen twee weken geleden twee zo goed als nieuwe Baantjer boeken in. Ik heb nog nooit een Baantjer boek gelezen, maar dacht, ach eens moet de eerste keer zijn. Dus ik las – Baantjer – De Cock en de dood van een kerkrat geschreven door Peter Römer.

Gegevens van dit boek:

Titel: De Cock en de dood van een kerkrat
Auteur: Peter Römer
Uitgever: De Fontein
Aantal pagina’s paperback: 144
ISBN: 9789026144189

Auteur:

In de succesvolle ‘De Cock’- reeks schreef Peter Römer reeds vijf delen naar de scenario’s van de tv-serie Baantjer. Vanaf deel 76 zijn de Baantjer boeken van zijn hand. Peter Römers ‘De Cock-boeken’ zijn geheel in de geest en de stijl van A.C. Baantjer, de in 2010 overleden meester zelf, en worden geprezen om de authentieke verhalen.

Korte Samenvatting:

De Cock is door zijn rug gegaan, en met moeite beweegt hij zich richting de Oudezijds Voorburgwal. Vastgoedhandelaar Koen Pronk is dood aangetroffen; een val of moord? Niet veel later worden De Cock en Vledder naar de Vituskerk geroepen, waar op het altaar het levenloze lichaam ligt van Okke, de kraker van de kerk. Het eerdere slachtoffer Pronk blijkt een goede kennis van de voormalige pastoor van de Vituskerk te zijn geweest. De Cock weet dat de moorden verband moeten houden, maar hoe?

Cover:

De cover is zoals ik wel vaker een cover van Baantjer heb gezien. De titel komt er erg goed in naar voren. De titel geeft aan dat het de dood van een kerkrat is. De foto op de voorkant is dat van een kerk. Deze past heel erg goed bij de titel. Echt typerend voor Baantjer-boeken.

Het verhaal:

Rechercheur de Cock en Vledder gaan op zoek naar de doden dit aangetroffen worden in de Vituskerk. Koen Pronk vinden ze als eerste. Na enige tijd worden De Cock en Vledder wederom naar de kerk gestuurd omdat daar een levenloos lichaam bij het altaar word gevonden. Beide mannen zijn bekende van de kerk en van de pastoor van de kerk. Houden de moorden met elkaar verband?

Wat vond ik ervan?:

Ik moet zeggen dit is mijn eerste boek van Baantjer. Dit is echt een boek waarvan ik kan zeggen; ik kan de beelden in mijn hoofd voorbij zien gaan alsof ik serie zie. Voor mij is dit een boek voor tussendoor. Het leest lekker weg. Het verhaal is fijn geschreven waardoor je er zo doorheen gaat. Doordat ik verschillende afleveringen al eens op tv heb gezien. Kan ik me makkelijk een beeld maken bij vooral de Cock en Vledder, maar ook de andere personages worden goed beschreven. Het verhaal heeft een lekkere vaart en verveelt niet.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijk exemplaar op bol.com.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *