Dutch Venture Publishing

Het huis in Mirrorlake – Olivia Hill

Ik mocht mee lezen in de blogtour rondom ‘Het huis in Mirrorlake’. Ik wil Dutch Venture Publishing bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: het huis in Mirrorlake
Auteur: Olivia Hill
Uitgever: Dutch Venture Publishing
Aantal pagina’s paperback: 270
ISBN: 9789493265042

Korte samenvatting:

Hope verhuist na het overlijden van haar moeder weer terug naar Mirrorlake, waar haar tweelingzus Hazel haar met open armen ontvangt. Dat ze echter in het huis moet wonen waar ze achttien jaar geleden uit is weggevlucht, maakt de situatie zwaar voor haar. Toch blijft ze, voor Hazel.

Nadat Hope in de oude schuur naast het huis een hondje vindt, neemt ze het onder haar hoede. Het dier helpt haar de angstige nachten door te komen. Erg blij is ze dan ook niet wanneer zijn baasje, een zekere Enzo, ineens voor de deur staat. Enzo sluit echter een deal met haar: ze mag het hondje een tijdje houden, als hij mag komen helpen met het verbouwen van het huis.

Hazel is dolblij dat Hope weer thuis is in Mirrorlake. Ze heeft het haar zus nooit kwalijk genomen dat ze ineens verdween. Het zorgen voor haar moeder, die na de dood van hun vader compleet veranderde, heeft haar echter wel schuw en afstandelijk gemaakt. Hazel weet dan ook niet wat haar overkomt als haar oude high school crush Mason plots opduikt. Als hij aanbiedt te komen helpen met het verbouwen van het huis, kan ze zijn hulp niet weigeren.

Wat de zussen echter niet weten, is dat Mason en Enzo er een dubbele agenda op nahouden. En wanneer ze vinden waar ze naar op zoek zijn, ontstaat er een conflict dat alleen met pure liefde en onbreekbaar vertrouwen kan worden opgelost.

Wat vond ik ervan?:

De cover van dit boek maakt dat ik er vrolijk van word. Het mooie witte huis met de blauwe lucht en de bloemen aan weerszijden. En dat witte hondje voor de deur.. wat een snoepje. Zeker een boek dat ik in de winkel zou oppakken.

Dit verhaal gaat over de tweelingzussen Hope en Hazel. Hope is jaren geleden weggegaan van huis. Dit omdat er voor haar geen toekomst lag in Mirrorlake. Hazel is al die jaren bij haar moeder blijven wonen. Wanneer de moeder komt te overlijden keert Hope terug naar huis. Ze heeft het er zwaar mee om weer in het huis te zijn, maar ze blijft voor Hazel.

De meiden gaan samen flink aan de klus om het huis weer leefbaar te maken. Ze komen Mason tegen, de high school crush van Hazel. Hij biedt aan te komen helpen met het verbouwen van hun huisje. Hazel kan dit uiteraard niet weigeren, want mijn god hij is voor haar nog net zo lekker als al die jaren geleden.

Hope vindt bij de schuur van hun huis een wit hondje. Ze besluit hem mee naar huis te nemen en voor hem te zorgen zolang de rechtmatige eigenaar niet komt. Echter komt deze wel. Hij heet Enzo. En een echte badguy die het hart van Hope weet te raken. Hope mag het hondje houden zolang dat Enzo de zussen helpt met hun huisje. Dat is de deal die hij met de zussen maakt.

Echter hebben beide mannen een dubbele agenda. Daar komen we richting het einde van het verhaal achter. De romance die opbloeit is er een voor in de boeken. Zo leuk hoe mensen om elkaar heen draaien voordat ze uitspreken dat ze elkaar meer dan leuk vinden. En ook in dit verhaal weet Hill het weer voor elkaar te krijgen om me menig keer met een glimlach rond mijn lippen te laten lezen.

Ik heb wel een puntje van kritiek. Aan het einde wordt het voor mijn gevoel wat afgeraffeld. Er is het een en ander gebeurd wat voor mijn gevoel iets meer uitleg had mogen hebben om het verhaal volwaardiger te kunnen afsluiten. Nu is het ook wel afgesloten, maar ik als lezer weet niet waarom er bepaalde dingen gedaan zijn. En voor een feelgood ben ik wel van mening als er dan iets van crime door het verhaal heen komt ik er iets meer over wil lezen om het compleet te hebben.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *