Geen categorie

Meer dan ooit – Marina Folkers

Ik zag bij verschillende bloggers het boek voorbij komen van Marina Folkers genaamd Meer dan ooit. De flaptekst sprak me zo enorm aan dat ik Zomer en Keuning gemaild heb of ik het boek mocht lezen. Ik wil hen danken voor dit exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Meer dan ooit
Auteur: Marina Folkers
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 304
ISBN: 9789020536102

Auteur:

Marina Folkers heeft zich in enkele jaren ontwikkeld tot een van dé feelgoodauteurs van Nederland. Na het succes van Onder de sterren van Montpellier, dat zich ook afspeelde in Frankrijk, is Meer dan ooit weer een heerlijke wegdroomroman.

Korte Samenvatting:

“Een plan begon zich te vormen in haar hoofd. Het was gekkenwerk eigenlijk. Op elk vlak, maar daar wilde ze niet eens over nadenken. Het was dé manier om uit haar nachtmerrie te stappen.” Na een schokkende ontdekking, stort Lucie’s wereld in. Ze verlangt naar warmte en troost en er is dan maar één persoon naar wie ze kan gaan: David. Ze laat alles in Nederland achter en gaat naar Zuid-Frankrijk, naar hem. Bij aankomst wacht haar niet het welkom waar ze op had gehoopt. David is eigenaar van de camping Les Lauriers Roses en heeft zijn leven prima op orde. Geheel onverwachts staat er iemand voor zijn neus die hij nooit meer verwacht had te zien: Lucie. Zijn goede humeur slaat meteen om en hij wil maar één ding: dat ze weer verdwijnt.

Cover:

Ik vind de cover heel romantisch. Twee mensen hand in hand. De bomen die afgebeeld zijn hangen vol lampjes. Dit oogt ook heel romantisch. Dus voor mij echt wel een cover die ik zou oppakken in de winkel.

Het verhaal:

Lucie is in rouw nadat haar man Jake omgekomen is tijdens een ongeluk. Nu ze in huis aan het opruimen is omdat ze door wil met haar leven komt ze ergens achter wat haar hele wereld op de kop zet.
Op stel en sprong zet ze haar huis in de verkoop, zegt haar baan op en vertrekt naar Frankrijk.
In Frankrijk heeft Lucie ook een verleden met David en zijn familie. In het begin is David erg afstandelijk. Maar zal de vonk tussen David en Lucie weer oplaaien tot een vuurtje?

Wat vond ik ervan?:

Ik zat vanaf pagina één in het verhaal. Het neemt je helemaal mee in leven van Lucie. De hobbels die ze moet overwinnen en haar zelfvertrouwen wat ze terug moet krijgen.

Lucie vertrekt na een moeilijke periode naar Frankrijk. Naar de camping waar zij vroeger veel gekomen is. Maar David, ziet dat niet zo zitten en ziet haar het liefst meteen weer vertrekken. Dit steekt hij ook niet onder stoelen of banken.
Maar langzaam aan merk je dat ze toch weer het leuke aan elkaar gaan zien. De interactie tussen de twee vind ik erg prettig lezen.

Het verhaal is vlot geschreven, zonder moeilijke woorden. De hoofdstukken zijn van een prettig formaat. Soms lees je ook vanuit het oogpunt van David. Dat maakt het plezierig lezen. Je leest dan de gedachtes en gevoelens van Lucie, maar ook die van David. En vooral wat ze bij elkaar teweeg brengen.

Alle personages worden goed beschreven, waardoor je je een goed beeld van ze kunt maken. De personages voelen gelijk vertrouwd aan.
Dit boek bevat ook de nodige humor, waardoor ik enkele keren hardop heb zitten lachen. Top gedaan!

Dit is een verhaal vol met vriendschap, liefde, overleven, zelfvertrouwen, romantiek en loslaten en vasthouden. De ingrediënten voor een goede feelgood!

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *