Ambo|Anthos,  Uitgeverij Ambo|Anthos

Hazel Kramer – Zonder schuld – Dana Smit

Ik zag zoveel enthousiaste berichten voorbij komen over de Hazel Kramer serie dat ik nieuwsgierig werd.

Gegevens van dit boek :

Titel: Zonder schuld
Auteur: Dana Smit
Uitgever: Ambo|Anthos
Aantal pagina´s: 344
ISBN: 9789026357114

Korte samenvatting:

Profiler Hazel Kramer wordt op een ochtend gebeld door Adam Palmer – inspecteur bij de Londense politie –, die haar hulp vraagt bij een uitzonderlijke moordzaak. Het slachtoffer en de plaats delict zijn bedekt met afval en alle sporen van de dader zijn gewist. Het doet Hazel denken aan een zaak uit het verleden en ze neemt contact op met Julius Bell – een meedogenloze advocaat. Hij stemt toe te helpen, maar onder één voorwaarde: hij wil bij de zaak betrokken blijven.

De tijd dringt, er worden meer moorden gepleegd en de leugens stapelen zich op. Julius, Adam en Hazel gaan op zoek naar de dader, maar langzaam komt Hazel erachter dat niemand de volledige waarheid spreekt, ook Julius en Adam niet. Ze staat er alleen voor. Als ze vervolgens ook twee dagen uit haar eigen geheugen kwijtraakt slaat de twijfel toe, kan ze zichzelf niet eens meer vertrouwen? Ze moet alles op alles zetten om de zaak op te lossen en haar reputatie te redden; lukt het haar de moordenaar te vinden, en ten koste van wie?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit twee perspectieven. Het eerste is profiler Hazel Kramer. Zij wordt op een ochtend gebeld door Adam Palmer. Hij is inspecteur bij de politie. Hij vraagt haar hulp bij een moordzaak. Het slachtoffer en de plaats delict lagen bedekt onder het afval. Hierdoor is het onmogelijk om sporen te vinden. Hazel krijgt meteen een ingeving. Dit is namelijk al eens eerder voorgekomen. Zij duikt meteen in het verleden en komt terecht bij Julius Bell, een meedogenloze advocaat. Hij is echter wel heel direct en wil betrokken worden bij deze zaak.
Het andere perspectief waaruit we lezen is van Julius Bell. Hij is maar wat gewillig om Hazel te helpen, maar houdt er wel zijn eigen geheime agenda op na. Maar hij probeert ook om Hazel voor zijn karretje te spannen.

Een spannende pageturner als je het aan mij vraagt. Na het vinden van het eerste lijk vol met afval komt er een tweede moordzaak bij waarbij twee mensen onder het afval liggen. Dit kan geen toeval meer zijn. Dit is een seriemoordenaar die het gemunt heeft op een bepaald soort mens. En het is aan Hazel om een profiel te schetsen van deze moordenaar en op deze manier hem aan te kunnen wijzen.

Hazel is een vrouw die zichzelf niet geheel openstelt. Iemand die we naar mijn gevoel gaandeweg de reeks beter gaan leren kennen. Dit was een kennismaking met haar en die beviel me heel erg goed. Ze is een vrouw die als ze ergens haar zinnen op heeft gezet ook voor niets uit de weg gaat. En dat maakt dat het een prettig personage is waar altijd wel iets mee te beleven valt. Ze weet de mensen om zich heen op een dusdanige afstand te houden dat ook zij geintrigeerd door haar raken.

Doordat we vanuit twee personages lezen krijg je vanuit beide een bepaalde informatie die zorgen dat het verhaal op zijn plek valt. Al is het voor mij in dit eerste deel toch nog wel gissen over het hoe en wat. En dat vind ik zeker een compliment naar de auteur.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *