Hamley Books

Het verlaten huis – Sandra J. Paul

Ik mocht weer mee doen aan de blogtour rondom het boek Het verlaten huis van Sandra J. Paul. Ik wil Hamley Books dan ook bedanken voor het mooie toegestuurde pakket.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het verlaten huis
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgeverij: Hamley Books
Aantal pagina’s: 280
ISBN: 9789463967099

Auteur:

Sandra J. Paul is jeugd- en thrillerauteur. Zij schreef o.a. de spannende, succesvolle jeugdthriller De Duistere School. Het Verlaten Huis is het tweede boek in deze reeks dat ook als apart verhaal kan gelezen worden. Beide boeken schreef zij samen met haar drie zonen.

Korte Samenvatting:

Zes kinderen brengen samen een gezellige avond door terwijl hun ouders verderop in de straat een feestje bijwonen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot hun huis getroffen wordt door een aardbeving. Even kijken de kinderen elkaar in paniek aan. Dan verliezen ze het bewustzijn.

Wanneer de zes weer bijkomen, zitten ze opgesloten in een vervallen huis. Ze hebben geen idee wat hen overkomen is. In het midden van de woonkamer staat een mysterieuze houten kist.

En dan gaat de kist open…

Cover:

Door deze cover was ik meteen verkocht. Het straalt mysterie uit waardoor ik meteen interesse krijg in het verhaal. De cover laat een groot koffer zien met een kraai erbovenop en een klok aan de zijkant. Ik wil door het zien van deze cover meteen weten wat die drie voorwerpen met elkaar te maken hebben.

Het verhaal:

Dit verhaal speelt zich af in Kraaidorp. Meike en Elizabeth hebben een overbuurjongen die plotseling verdwenen is. Samen met zijn vader. Deze overbuurjongen Quinten zegt dat er magie en heksen in Kraaidorp zijn. Hij vervreemd zich door deze beweringen steeds meer van de andere bewoners. De dag dat Quinten verdwijnt, zien ze Frederik, diens vader ook niet meer.

Een avond weken later zitten zes kinderen een avond samen in het voormalige huis van Quinten. Vier kinderen van het nieuwe gezin die in dit huis gaan wonen en Meike en Elizabeth. Het huis wordt getroffen door een aardbeving. Wanneer de kinderen na deze aardbeving wakker worden is alles anders…

Wat vond ik ervan?:

Dit boek is lekker vlot geschreven. Waardoor je vanaf het begin meteen in het verhaal zit en je het liefst dit boek in een dag wil uitlezen.

De personages zijn goed uitgewerkt. Je voelt je in het verhaal een van de zes vrienden. Zo heeft dit verhaal je in zijn macht. Je voelt wat zij voelen, de paniek de zorgen die ze hebben.

Dit boek is een jeugd thriller en dat kan ik alleen maar beamen. Het boek is ook voor de jeugd makkelijk te lezen daar het vlot geschreven is en je de spanning direct voelt. Daarbij zijn er geen moeilijke woorden in dit verhaal.
Dit verhaal bevat heksen, monsters en magie. Zeker een boek waarvan je gaat genieten als dit facetten zijn waar je graag over leest. De fantasie in dit boek zorgt dat je helemaal in het verhaal zweeft.

Ik heb deel een De Duistere School niet gelezen van te voren. Ik miste hierdoor niet echt informatie. Het boek was goed op zichzelf te lezen maar ben nu wel heel nieuwsgierig geworden naar het eerste deel in deze serie.

Het plot laat nog een mooie opening vrij voor het derde deel wat van deze serie gaat komen. En ik kan je zeggen dat ik daar nu al heel nieuwsgierig naar ben geworden 🙂

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *