Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Hamley in de ruimte – Sandra J. Paul

Ik kan altijd genieten van een avontuur van Hamley. Ik wil Hamley Books bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Hamley in de ruimte
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina´s: 81
ISBN: 9789464661859

Korte samenvatting:

Het baasje van Hamley, Viola, vertelt thuis enthousiast over het project rond planeten en sterren waar ze op school mee bezig zijn. Enkele dagen later gaan ze naar Space Magic, waar naast een planetarium ook een raket staat die naar de maan zal gaan. Hamley kruipt stiekem in Viola’s rugzak, maar wordt in Space Magic ontdekt door enkele astronauten. Zal ze de eerste kat op de maan worden?

Wat vond ik ervan?:

Hamley gaat in dit kinderboek weer op avontuur. Eigenlijk zijn we niets anders gewend van haar. Zij is een speciale zwarte kat, ze kan namelijk mensen verstaan. En dat maakt dat haar drang voor avontuur heel vaak aangewakkerd wordt door de gesprekken die haar baasjes met elkaar hebben.
In dit deel hoort Hamley haar baasje Viola praten over een project op school, daarin staan planeten en sterren centraal. Ze gaan zelfs met school naar Space Magic, daar staat een planetarium en een raket. Hamley weet gewoon zeker dat ze daarheen mee wilt gaan en ze verzint hoe haar dit gaat lukken.

Een leuk avontuur deel met onze Hamley in de hoofdrol. Ze weet zichzelf weer in de schijnwerpers te zetten en krijgt voor elkaar wat ze graag zou willen.

Zoals we gewend zijn worden woorden weer middels een dialoog tussen moeder Kat en Hamley uitgelegd waardoor het voor de doelgroep van dit kinderboek ook makkelijk te begrijpen is wat er allemaal vertelt wordt.
Wat ik leuk vind is dat de schrijfster iedere keer ervoor zorgt dat Hamley weer iets nieuws mag beleven. Ieder avontuur tikt een ander thema aan en dat maakt het voor iedereen toegankelijk.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *