Hamley Books

Het leven dat ik kende – Esther Boek

Ik zag dat Esther Boek naar een Koukleum event kwam. Ik heb Hamley Books een mail gestuurd of ik haar laatste boek mocht recenseren en tot mijn verrassing kreeg ik het boek toegestuurd. Ik heb er op het event een persoonlijk berichtje in laten schrijven. Dankjewel Hamley Books voor dit mooie boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het leven dat ik kende
Auteur: Esther Boek
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 317
ISBN: 9789463886086

Auteur:

Esther Boek, 1967, woont met haar man en zonen in De Betuwe. Naast het schrijven is ze werkzaam in de zorg rondom kinderen. Haar vorige boeken Geen Kind Meer en De Perfecte Moeder kregen veel lof van zowel recensenten als lezers. Het Leven Dat Ik Kende is haar derde roman.

Korte Samenvatting:

Nadat Roelf alles waar hij van hield is verloren, lijkt het leven hem weer toe te lachen wanneer hij het geluk opnieuw vindt met Sophie.

Tot die nacht waarop hun huis, met daarin alle onvervangbare herinneringen, tot de grond toe afbrandt. Als de politie hem enkele maanden later arresteert voor deze brand is het drama compleet.

Maar is hij wel schuldig of heeft justitie de verkeerde te pakken? Voor Roelf blijkt: wanneer je speelt met vuur, ben je nergens meer veilig.

Cover:

De cover is prachtig! Je ziet een vlinder die in brand staat. De blauwe vlinder steekt mooi af op de zwarte cover. En het oranje/rood van het vuur zorgt voor een prachtig effect. Deze cover heeft meteen mijn interesse. Ik zou het dan ook oppakken in de winkel.

Het verhaal:

Dit verhaal gaat over Roelf. Hoe hij samen met Ellen een gezin gaat stichten. Hoe hem alles wat hij lief heeft wordt afgenomen.

Hij vindt erna zijn geluk bij Sophie. Maar zal dit geluk hem ook afgepakt gaan worden? Moet hij beter nadenken over wat hij zegt en doet?

Wat vond ik ervan?:

Dit verhaal begint als een roman. Wel met zijn ups en downs, maar alles verloopt goed. Totdat Roelf alles wordt afgenomen wat hij lief heeft. In het tweede gedeelte van het boek neemt de spanning enorm toe. Dit kan ik in dit boek enorm waarderen.

De hoofdpersonen in dit boek worden mooi beschreven. Ik kan me van ieder een beeld maken. Zelfs de nukken en de grillen van een ieder wordt goed in beeld gebracht. Esther heeft goed kunnen beschrijven hoe mensen veranderen wanneer ze schokkende dingen in hun leven doormaken.

De hoofdstukken zijn van een prettig formaat. In dit verhaal komen de vlinders terug. Een heel mooi detail! De grootte van de hoofdstukken en de prettige schrijfstijl zorgen ervoor dat het boek zich vlot laat lezen.

De gebeurtenissen die de hoofdpersoon allemaal moet incasseren is ongelooflijk. Dit alles heeft Esther mooi kunnen weerleggen in haar woorden. Dit verhaal moet gewoon gelezen worden.

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *