Hamley Books

Solovlucht – Aloka Liefrink

Ik mocht van uitgeverij Hamley Books meelezen in de blogtour rondom het boek Solovlucht van Aloka Liefrink. Ik wil de uitgever bedanken voor het leuke pakket dat zij mij toegestuurd hebben.

Gegevens van dit boek:

Titel: Solovlucht
Auteur: Aloka Liefrink
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN: 9789463967297

Auteur:

Aloka Liefrink (1979), geboren in Kerala en geadopteerd door een Vlaams/Nederlands echtpaar, heeft zeven boeken op haar palmares, waarvan ‘Onderhuids’ (samen met Luc Deflo) een bestseller werd. Haar boeken worden door de pers en haar schare fans omschreven als ‘indringende, ijzingwekkende thrillers’. ‘Solovlucht’ is haar achtste boek.

Korte samenvatting:

Savarana Termeer heeft een zwaar adoptieverleden achter de rug, wat haar erg kwetsbaar maakt.

Wanneer ze na mishandeling door haar vriend voor dood wordt achtergelaten, spoken de fatale keuzes die haar op dit punt brachten door haar hoofd. Voor ze haar huidige vriend Gunther ontmoette, was ze gelukkig en succesvol, na een leven vol geweld. Haar laatste partnerkeuze lijkt haar nu fataal te worden.

Kan ze het tij nog keren, of is het al te laat?

Wat vond ik ervan?:

De cover van dit boek sprak me enorm aan. De wenteltrap met daarop een vrouw in een groene jurk. Het kwam op mij heel mysterieus over. Ik was dan ook wel enorm nieuwsgierig naar deze thriller.

We lezen dit verhaal vanuit Savarana. Zij is geadopteerd, krijgt er een geadopteerd broertje bij en is in eerste instantie gelukkig met haar vader en moeder. Helaas is dit ook niet het geval. Savarana heeft een moeilijke jeugd, ze snapt er vaak de helft maar van. De relaties die ze krijgt op latere leeftijd zijn ook niet altijd even makkelijk, maar ze blijkt een blinde vlek te hebben.

Nadat ik de achterflap gelezen had, dacht ik een spannende thriller te gaan lezen. Helaas ging dit voor mij niet helemaal op. Begrijp me niet verkeerd het is een mooi verhaal om te lezen, maar de echte spanning die ik bij een thriller verwacht, die bleef voor mij uit.
Het duurde zeker tot de helft van het verhaal voordat ik er pas echt in zat.

Het leven van Savarana is er een die je niet hoopt mee te maken, ze krijgt een heleboel op haar weg dat ze moet verwerken. Maar soms had ik ook wel het gevoel van; kom op meisje, krijg eens wat meer body. Kom voor jezelf op.

Al duurde het even voordat ik echt in verhaal zat. Schrijf ik het boek niet af. Maar echt een thriller is het in mijn ogen niet.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *