Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Het lot van de roos – K.T. Sterling

Ik mocht voor Hamley Books deze young adult lezen. Ik wil de uitgeverij bedanken voor het digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het lot van de roos
Auteur: K.T. Sterling
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 9789464510454

Korte samenvatting:

Isabelle Allard loopt stage bij het Instituut voor Zeldzame en Exotische Ziekten. Ze is rationeel ingesteld en gelooft niet in het bestaan van fae, weerwolven en vampiers. Zelfs niet wanneer ze tijdens haar stage oog in oog komt te staan met een man. Of is het een weerwolf? Tot ze geconfronteerd wordt met haar eigen krachten. Een web van gevaar en leugens ontvouwt zich rondom haar. Ze moet al snel logica aan de kant zetten om te overleven in een wereld die magischer en dreigender is dan ze ooit had gedacht.

Wat vond ik ervan?:

Isabelle loopt stage in het instituut waar haar vader aan de top staat. Dit instituut behandeld mensen met zeldzame en exotische ziekten. Isabelle is een meid die weet wat wel en niet bestaat, zo is alles in haar ogen behandelbaar want er bestaat geen weerwolven en vampiers.
Maar dan wordt ze geconfronteerd met haar eigen krachten en draait haar hele leven om. Ze krijgt te maken met gevaar en leugens en heeft soms moeite om met beide benen op de grond te blijven staan. Ze moet al haar logische verstand weg zetten om deze magische wereld te betreden.

Een young adult die makkelijk weg te lezen is. Je wordt meegenomen door de ogen van Isabelle. Je loopt rond in het instituut en staat oog in oog met een mens of is het toch een weerwolf. Ze weet niet zo goed wat ze ermee aan moet. Totdat er een kracht vanuit haar komt die ze nog nooit gezien heeft. Dit verward haar eerst, maar naarmate ze er vrede mee krijgt lijkt het haar te sterken.

Het web van leugens in dit verhaal is gigantisch. Niet alleen is het voor Isabelle onmogelijk om te weten wie de waarheid spreekt en wie liegt, maar ook voor ons lezers is dit niet duidelijk. Dat maakt dat je er helemaal in mee gaat en zelf wilt onderzoeken wie het achterste van zijn tong laat zien. Isabelle maakt als hoofdpersoon ook een ware groei mee in dit verhaal. Ze wordt steeds zelfverzekerder en dat is voor ons als lezer ook fijn want hierdoor durft ze meer aan en ontdekt ze ook meer.

Dit eerste deel smaakt voor mij echt naar meer. Het is een mooie start van een fantasy reeks die ik zeker in de gaten ga houden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *