Hamley Books,  Uitgeverij Hamley Books

Het vervloekte dorp – Sandra J. Paul

Ik mocht voor Uitgeverij Hamley Books meelezen in de blogtour rondom het laatste deel van Kraaidorp. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Het vervloekte dorp
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina´s: 232
ISBN: 9789464510294

Korte samenvatting:

Kraaidorp, het jaar 1621. Een rustig gelegen dorp in de velden, in de schaduw van een grote heuvel. Met hutten en enkele stenen huizen, met een aantal inwoners die hard werken om hun heer en meester tevreden te houden. Maar dat zou helemaal niet zo mogen zijn. Een vloek heeft Kraaidorp van het jaar 2021 vierhonderd jaar terug in de tijd gestuurd, en de inwoners zijn gedoemd om hier voor altijd te blijven. Terugkeren naar hun eigen tijd zal niet lukken. Deze vreselijke vloek kan immers niet verbroken worden. Of wel? 

Wat vond ik ervan?:

We gaan terug in de tijd in dit deel van Kraaidorp. We springen terug naar het jaar 1621. Een vloek zorgt ervoor dat het dorp vierhonderd jaar terug de tijd in gaat. Alle inwoners lijken zich aan te passen in deze tijd. Maar Quinten weet hoe het precies zit. Hij leeft met herinneringen. Echter de andere inwoners hebben deze niet.

Door aanwijzingen weet Quinten perkamentrollen te vinden die hem kunnen helpen. Hierop staan formules om mensen weer hun herinneringen terug te geven. Een van de rollen is leeg. Echter weet Quinten door een begeleidende brief dat deze was zijn geschreven woorden zal weergeven wanneer hij een andere magiër treft. Hij denkt meteen aan Colette, maar tot ieders verrassing is zij niet diegene die we zoeken.

We zien in dit verhaal personages terug uit de voorgaande delen.

Sandra weet me met dit vijfde deel weer te vermaken. Fantasie en magie worden vermengd tot een verhaal dat zich makkelijk laat lezen. De spanning zit er ook goed in waardoor je door wilt blijven gaan. Paul eindigt dit verhaal met een open einde, dus wie weet kunnen we ooit nog eens een vervolg op het Kraaidorp avontuur verwachten. Alle boeken zijn los van elkaar te lezen. Al ben ik wel van mening dat je dan details mist. En deze serie is te mooi om niet helemaal te lezen, ik raad hem eenieder aan.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *