Hamley Books

Azerty – Sandra J. Paul

Ik zag zoveel laaiend enthousiaste reacties voorbij komen op Azerty van Sandra J. Paul dat ik Uitgeverij Hamely Books een bericht heb gestuurd. Ik wil ze dan ook bedanken voor het verzenden van dit boek.

Gegevens van dit boek:

Titel: Azerty
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgeverij: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 384
ISBN: 9789082986372

Auteur:

Auteur van de Eilanden-serie en de thrillers Azerty en Moordspel. Ik schrijf en publiceer ook onder de naam Joanne Carlton (Hart-Slag) Ik ben een Nederlandstalig auteur, geboren en getogen in België, ondernemer en creatieve bezige bij. Voor zolang ik mij kan herinneren, is schrijven mijn grote passie. Ik schrijf in zeer uiteenlopende genres en voor verschillende leeftijden, telkens met een paranormaal tintje als rode draad in haar werk.

Korte Samenvatting:

Twee mannen. Eén vrouw. Een giftige erfenis. De achtjarige Marijn wordt ontvoerd onder het wakend oog van zijn oudere broer Kris. Na weken van gevangenschap kan de jongen ontsnappen aan de psychiatrische patiënte die hem gegijzeld hield. De traumatische gebeurtenis zorgt voor een onherstelbare breuk tussen de broers. Meer dan twintig jaar later leidt boekhouder Marijn een teruggetrokken bestaan. Auteur Kris schreef een bestseller, maar lijdt sindsdien aan writer’s block. Wanneer de twee een kasteeltje erven van hun oudoom, zien ze dit als een unieke kans om hun verzuurde relatie te herstellen. Samen met Marijns vriendin Louise nemen de broers hun intrede in het kasteel, waar de driehoeksverhouding onmiddellijk voor de nodige spanningen zorgt. Tot de situatie escaleert.

Cover:

De cover van dit boek is fenomenaal. De typemachine die voor op staat is het middelpunt van de cover. Door de lichtinval op de typemachine wordt meteen je aandacht ernaar toe getrokken. Het heeft iets mysterieus en daardoor ben ik meteen geïnteresseerd. Zeker een boek wat ik in de boekhandel zou oppakken.

Het verhaal:

Dit verhaal gaat over Kris en Marijn Verbeeck. Zij zijn twee broers met een verleden. Marijn is als achtjarige jongen ontvoert door Rina Willems. Zij is geestesziek en dacht dat Marijn haar overleden zoontje Davey was. Na twee weken weet Marijn te ontspannen. Maar de opsluiting en ontvoering hebben Marijn aangetast. Hij is niet meer de jongen die hij voorheen was. Maar ook Kris is niet meer de zorgeloze groet broer. De broers verliezen steeds meer hun contact.

Totdat ze bericht krijgen van de notaris van hun oudoom Oscar. Zij wisten niet eens van zijn bestaan. Kris en Marijn erven alles wat Oscar in zijn leven had. Ze nemen hun intrek in de oude woning van Oscar. Marijn neemt ook zijn vriendin Louise mee, maar tussen Kris en Louise botert het totaal niet. Vanaf dat ze in het ‘oude’ huis wonen raakt Kris geobsedeerd en Marijn en Louise leven langs elkaar heen. Hebben ze nog ook voor elkaar? Zien ze wat er allemaal gebeurt?

Wat vond ik ervan?:

De personages in dit boek zijn goed uitgewerkt. Ik kan me een beeld van ze maken waardoor ze echt op mij overkomen. Er zijn er waar ik vanaf de eerste regel al een hekel aan heb en er zijn er bij die ik in mijn hart gesloten heb. Mooi om dit zo te ervaren.

De hoofdstukken zijn voor mij van een goed formaat. Tijdens het lezen kom je meer te weten over de jongens. Deze aanvulling zorgt ervoor dat het een volledig verhaal is, je snapt hierdoor waarom de jongens zijn zoals ze zijn.

Het verhaal laat zich van begin af aan goed lezen. Je zit meteen in het verhaal. En na enkele hoofdstukken zit je al op het puntje van je stoel. Dit verhaal blijft deze vlotte vaart houden waardoor je wilt blijven lezen.

Terwijl je aan het lezen bent vallen verschillende puzzelstukjes op hun plaats. Al kun je nog niet alles invullen en blijft het boek tot op het einde spannend. Ik dacht op een gegeven moment wel te weten hoe het in elkaar zat. Maar ik werd verrast 😉

Leesfragment:

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek?
Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *