HarperCollins,  Uitgeverij HarperCollins

Ridgewood Hall 1 – Edwards keuze – Marijke Vos

Marijke Vos was in september op bezoek in de boekhandel waar ik werk. Daar vertelde ze over haar historische trilogie die nog uit moest komen. Ze had me al enthousiast gemaakt tijdens dit bezoek. Toen ik haar oproep zag om mee te lezen in de blogtour rondom het eerste deel heb ik meteen een berichtje gestuurd. Dankjewel Marijke!

Gegevens van dit boek:

Titel: Edwards keuze
Auteur: Marijke Vos
Uitgever: HarperCollins
ISBN: 9789402768213

Korte samenvatting:

1904. Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie Guinevere Parker, de dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart?
 
Ruim 100 jaar later. Na het overlijden van haar moeder erft Flora tot haar verbazing een roman, met daarin een oude brief die wijst op een bijzondere familiegeschiedenis. Op de vlucht voor haar verlies en de eenzaamheid vertrekt ze naar Edinburgh. Daar hoopt ze antwoorden te vinden op vragen over haar familie en zichzelf. Ze blijkt er echter ook het laatste te vinden wat ze had verwacht: een nieuwe kans in de liefde. Maar durft ze zich daarvoor open te stellen?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal in het verleden en in het heden.
In het verleden lezen we het verhaal van Edward. De oudste van drie zonen en erfgenaam van de graaf van Ridgewood. De vader van Edward heeft het leven van zijn oudste zoon helemaal uitgestippeld. Hij is van mening dat hij weet wat het beste is voor zijn zoon. Dat zijn zoon dit niet trekt, dat valt de oude heer absoluut niet op. Sowieso is de graaf van Ridgewood een man zonder warmte en dat merk je als lezer vaak genoeg wanneer hij een van zijn zonen weer eens sommeert te komen. Hij duld geen tegenspraak. Edward heeft het zwaar met zijn opgelegde taak. Edwards vader kondigt op een avond aan dat hij de aanstaande vrouw voor Edward gevonden heeft. Maar Edward is helemaal niet bezig met een vooraanstaand huwelijk en zijn toekomst als graaf. Edward heeft zijn oog laten vallen op een van de dienstmeiden in Ridgewood. Zij schopt alles in de war. Nu is het aan Edward om den keuze van zijn leven te maken. Kiest hij voor de plicht die hem opgelegd wordt door zijn vader of kiest hij voor de liefde?

In het heden lezen we over Flora. Zij komt net uit een relatie waarin zij dacht gelukkig te zijn. Ze durfde met Stan naar de toekomst te kijken. Echter had deze hele andere plannen. Daarbij komt de moeder van Flora ook nog te overlijden. Voor Flora klap na klap en zij voelt zich enorm eenzaam.
Wanneer zij van de notaris een boek krijgt met daarin een brief gaat zij op onderzoek uit en komt zij steeds meer te weten over de geschiedenis van haar familie. Flora verblijft tijdens tijd in Edinburgh in een B&B. Hier ontmoet ze nieuwe mensen die bereidt zijn haar te helpen haar geschiedenis te ontrafelen. Echter ervaart Flora hoe een connectie met iemand kan voelen. Ze blijft op haar hoede, maar diep van binnen weet ze het allemaal wel.

Flora voelt zich enorm eenzaam. Gaandeweg het verhaal kan ze enorm genieten van de rust. Edinburgh voelt als een thuis voor haar. De mensen zijn allemaal warm en verwelkomen haar met open armen. Wat heel treffend gedaan is, is dat Vos beide personages in hun eigen tijd op dezelfde plaatsen laat komen. De personages om de twee hoofdpersonages heen maken het verhaal compleet. Ze voegen allemaal iets toe. De keuze die Edward maakt zorgt ervoor dat het leven van het gezin van de graaf verandert. En dit borduurt zich voort tot de generatie van Flora.

De schrijfstijl van Vos heb ik als prettig ervaren. Beide tijden laten zich heerlijk weglezen. Ik heb enorm genoten van dit eerste deel in de Rigdewood Hall serie en ik kijk dan ook uit naar het tweede deel waarin we meer te weten gaan komen over Daniël, een van de broers van Edward.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *