Ambo|Anthos

De cursus – Elvin Post

Ik kreeg een persbericht van Uitgeverij Ambo Anthos over de de cursus en was meteen geïnteresseerd. Ik wil de uitgever dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: de cursus
Auteur: Elvin Post
Uitgever: Ambo Anthos
Aantal pagina’s paperback: 374
ISBN: 9789041419699

Auteur:

Elvin Post (1973) won met zijn debuut ‘ Groene vrijdag’ direct De Gouden Strop (2004). Ook zijn tweede thriller ‘Vals beeld’, werd genomineerd voor die prijs. Met ‘ Roomservice’ won hij in 2011 de Diamanten Kogel. Zijn werk is uitgegeven in het Duits, Frans, Spaans, Turkse, Hebreeuws en Indonesisch.

Korte samenvatting:

Carol Arrington heeft een droom: schrijfster worden. Door omstandigheden en uitstelgedrag is het er nog niet van gekomen. Dan wijst een vriendin haar op Kill Your Darlings, de jaarlijkse schrijfcursus op Big Rock Island van bestsellerauteur Victor Aster. Carol besluit te gaan. Maar wanneer op het eiland vlak na elkaar twee cursisten om het leven komen en communicatie met het vasteland niet mogelijk blijkt, begint ze al snel te begrijpen dat haar doel om een boek van de grond te krijgen weleens zou kunnen veranderen in een strijd voor haar leven. Eén eiland. Negen cursisten. Niemand kan weg…

Wat vond ik ervan?:

Deze thriller heeft vanaf het persbericht mijn aandacht getrokken. Ook heb ik de digitale boekpresentatie bijgewoond van dit boek.

Carol heeft na aandringen van haar vriendin zich ingeschreven voor een cursus schrijven. Deze cursus wordt gegeven door de bestsellerauteur Victor Aster op zijn eiland Big Rock Island. Hier komt Carol te zitten met voor haar acht onbekende. Op dit eiland hebben ze geen mobieltjes of televisie dus ze zijn van de buitenwereld afgesloten. Wanneer er achter elkaar twee mede cursisten om het leven komen en er geen contact te leggen is met de buitenwereld voelt Carol dat het niet klopt.

Ik vond het begin wat moeilijk in te komen. Maar op een gegeven moment heeft het me toch te pakken en leest het verhaal makkelijk weg . We lezen vanuit zowel Carol maar ook vanuit haar man Mark, die vanaf het moment dat zijn vrouw weg is een raar onderbuik gevoel heeft.

Sommige momenten vond ik het verhaal wat ongeloofwaardig. Waardoor de spanning voor mij dan ook enorm afzwakte. Het einde vond ik iets wat voorspelbaar. Al met al geen verkeerd verhaal om te lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *