HarperCollins

Rosies reizende theewinkel – Rebecca Raisin

Toen ik het persbericht van HarperCollins kreeg van deze roman was ik direct enthousiast. Als echte theeleut wilde ik dit boek graag lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Rosies reizende theewinkel
Auteur: Rebecca Raisin
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina´s: 286
ISBN: 9789402712971

Korte samenvatting:

Een chique baan als souschef met een Michelinster, een liefhebbende echtgenoot, en kinderen op de planning: Rosie Lewis heeft haar leven helemaal uitgestippeld.
Tot ze op een dag thuiskomt en haar man met ingepakte koffers aantreft, en moet horen dat hij er al tijden een affaire op na houdt. Rosie verdrinkt haar gebroken hart met een glas wijn, of liever gezegd: drie flinke bellen. Als ze de volgende ochtend ontdekt ze dat ze online een felroze camper heeft gekocht, beseft Rosie dat deze
camper haar een uitgelezen kans biedt om er zelf ook op uit te trekken.
Rosie staat op het punt om de reis van haar leven te maken, om zichzelf opnieuw te ontdekken en misschien wel een nieuwe kans in de liefde te krijgen. Zolang ze samen is met Poppy, de tot reizende theewinkel omgebouwde camper, kan er niks misgaan. Toch…?

Wat vond ik ervan?:

Het leven van Rosie verandert op haar tweeëndertigste verjaardag. Haar man maakt een einde aan hun relatie. Rosie is in zijn ogen niet spontaan genoeg en ze leven langs elkaar heen. Rosie ziet haar wereld in storten. Zij had haar leven met Callum helemaal uitgestippeld. Ze had zelfs al in haar hoofd wanneer ze kinderen zouden krijgen. Callum pakt echter zijn spullen en verlaat Rosie voor de jongere Khloe.

Rosie gaat niet bij de pakken neerzitten. Ze herpakt zichzelf en neemt ontslag als souschef bij het vooraanstaande restaurant waar ze werkt. Ze koopt een knalroze camper en gaat met haar op avontuur. Rosie maakt van Poppy een reizende theewinkel. Ze gaat in deze camper thee verkopen waarvan de melanges zelf samen stelt en bakt hierbij de lekkerste lekkernijen.

Wanneer ze op de eerste plek aankomt ontmoet ze Aria. Deze twee dames klikken direct. Ze weten elkaar aan te vullen vanaf het eerste moment dat ze elkaar zien. Aria bezit een rondreizende boekenbus en al snel weten de dames zich samen te pakken en hierdoor ontstaan de beste ideeën. Ik heb enorm genoten van de habitat van Aria. Deze boekenwurm is voor mij een fijn personage. Ze weet in haar bus de perfecte mix neer te zetten waar wij als boekenwurmen ons prettig bij voelen. Mooie boeken, dekentjes, kaarsjes en een kop thee.
Op het travelersforum komt Rosie in contact met Oliver. Hij weet haar iedere keer weer op te beuren en haar te helpen met nuttige tips en tricks als het gaat om het nomadenleven. De klik tussen Ollie en Rosie is voor Rosie heilig en stiekem begint ze de brave Ollie toch wel leuker te vinden dan een gewone vriend.

En dan hebben we nog Max. Een lust voor het oog. Iemand die meteen de ruimte vult wanneer hij ergens binnenkomt. Maar Rosie is terughoudend. Ze heeft gehoord dat Max een echte vrouwenverslinder is en ze wil zich niet weer ergens instorten. Ze is door Callum genoeg pijn gedaan.

De chemie tussen Max en Rosie is echter een waarvan je als lezer smult. Een roman vol liefde, blunders, vriendschap en humor. En dat is voor mij de perfecte combi als het gaat om een roman. De vriendschap die Rosie met Aria krijgt is leuk uitgewerkt. Beide dames hebben hun eigen verleden en laten beetje bij beetje de ander in hun leven toe en delen ook de minder leuke dingen. Hierdoor wordt de vriendschap tussen de meiden alleen maar closer. Ik heb oprecht genoten van deze roman!

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *