Uitgeverij Zomer & Keuning,  Zomer & Keuning

Rebelle 1 – Schrijf me – Rian Sevenhuijsen

Toen ik op de oproep van Zomer & Keuning voorbij zag komen dat ze bloggers zochten voor de nieuwe serie van Rian heb ik ze direct een mail gestuurd. Ik wil de uitgever bedanken voor dit digitale recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Schrijf me
Auteur: Rian Sevenhuijsen
Uitgever: Zomer & Keuning
ISBN: 9789020547504

Korte samenvatting:

 Lots leven staat op zijn kop als lifestylemagazine ‘Rebelle’ in een reorganisatie belandt. Managementconsultant Daniël is aangesteld om het magazine weer op de rit te krijgen. Lot is er manusje van alles, terwijl ze afgestudeerd is in de psychologie, en daarin ziet Daniël dé oplossing: zij moet de voormalige adviescolumn ‘Advies van Anna’ een nieuw leven in blazen. Maar dat vind Lot doodeng. Ze kan wel goed advies geven, maar ze krijgt het niet op papier. Tot ze mailtjes krijgt van de mysterieuze Mr. Mundi, die haar als prins op het witte paard te hulp schiet. Maar wie is deze Mr. Mundi? En misschien nog belangrijker: gaat het met zijn hulp wél lukken?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit twee perspectieven. Lot, die werkt bij een magazine. En Daniël, iemand die ingehuurd is om te zorgen dat het magazine een boost krijgt. Lot laat niet haar ware aard zien na iets wat in het verleden gebeurd is. Hierdoor doet ze eigenlijk heel veel en hier haalt ze ook genoegen uit. Daniël heeft al snel in de gaten dat lot meer in haar mars heeft. Hij daagt haar uit en dit zorgt voor veel leuke momenten.

De chemie tussen Daniël en lot is heerlijk voor ons lezers die van feelgood houden. Een beetje het kat en muis spel gespeeld door tegenpolen. Maar buiten het zijn van tegenpolen hebben deze twee personages ook veel overeenkomsten, hier komen ze later in het verhaal achter.

Lot heeft twee goede vriendinnen vanaf de middelbare school. Emma en Jolijn zijn haar steun en toeverlaat. Maar ze weten lot ook een beetje gezond verstand te geven met tijd en wijlen. Ze weten de moeilijke momenten van lot zo te buigen dat Lot het ook weer positief gaat inzien.

Ik heb al eerder werk van deze schrijfster gelezen en nu valt me weer op dat ik geniet van haar schrijfstijl. Ze weet me te boeien met haar personages en alle gebeurtenissen er omheen. Ook is ze er niet schuw van om onderliggende thema’s uit te werken. Zo komt het verleden van Lot naar boven en leren we als lezer waar haar angst om te schrijven vandaan komt. Ook de druk die Lot ervaart in haar leven wordt aan ons uitgelegd. Een eerste deel waar ik doorheen gevlogen ben. Ik heb enorm genoten van de dynamiek tussen Daniël en Lot. Ik kijk uit naar het volgende deel in deze reeks.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *