KokBoekencentrum

De Bradwells 1 – Een ongehoord huwelijk – Kasey Stockton

Bij het horen van de titel van deze historische roman kreeg ik direct een glimlach. Dat beloofd wat! Ik wil KokBoekenCentrum bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Een ongehoord huwelijk
Auteur: Kasey Stockton
Uitgever: KokBoekenCentrum
Aantal pagina´s: 352
ISBN: 9789029735575

Korte samenvatting:

Felicity Thurston vlucht vanwege haar sociale angst liever weg in een boek dan dat ze zich onder de mensen moet begeven. Maar na een hoogst ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt ze plots het slachtoffer van praatjes die haar eer in twijfel trekken. De enige manier om haar reputatie te redden is door te trouwen met een man die ze nauwelijks kent. Goed, hij is aardig, maar dit kan nooit meer worden. Of toch wel?

Wat vond ik ervan?:

Wanneer Felicity zich tijdens een bal terugtrekt in een bibliotheek komt ze daar James tegen. Echter in deze kringen gehoord het zich niet dat je als alleenstaande met een man bent zonder chaperonne. Dus hier zitten consequenties aan. Zo begint deze historische roman.

James en Felicity komen samen tot een compromis. En zo begint het verhaal langzaam te kabbelen. Ik geniet van de rebelsheid van Felicity. Zij wil wat meer dan voor meiden rond die tijd is toegestaan. En dat maakt dat ze soms mensen tegen zich in het harnas werkt.
Roddels in die tijd konden je maken of breken. En dat komt wel heel goed in dit verhaal naar boven.

De auteur weet op een vrolijke, positieve toon dit verhaal aan ons te brengen. Felicity moet wennen aan het leven dat James en zijn familie leeft. Ze probeert hierin haar weg te vinden, al merk je wel dat ze liever in een bibliotheek zit om te lezen. Ze heeft het niet zo op mensenmassa´s. James probeert het hart van Felicity te veroveren door maar iets te vinden wat ze beiden leuk vinden. En dit zorgt voor veel leuke, grappige situaties.

Ik kreeg door dit verhaal Bridgerton-vibes en dat vond ik helemaal niet erg. Ik vind het leuk om over die tijd te lezen en dan vooral mee te krijgen wat de regels toen waren.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *