Uitgeverij Zomer & Keuning,  Zomer & Keuning

Reason to believe – Rebecca Yarros

De roman verhalen van Rebecca Yarros zijn altijd mooi om te lezen. Zodra er dan een nieuw boek uitkomt wil ik die uit principe lezen. Ik wil Uitgeverij Zomer & Keuning bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Reason to believe
Auteur: Rebecca Yarros
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina´s: 416
ISBN: 9789020553123

Korte samenvatting:

Als kleuterjuf Harper aanbiedt om tijdelijk pleegouder te zijn voor een jongen uit haar klas en zijn broertje, staat haar leven op z’n kop. Het wordt nog erger als haar appartement overstroomt en ze snel een andere woning moet vinden. Gelukkig helpt brandweerman Knox – de beste vriend van Harpers broer en haar jarenlange crush – haar uit de brand. Ze kan tijdelijk met de jongens in zijn huis wonen terwijl hij op missie is. Maar dan komt hij plotseling eerder terug… ‘Reason to believe’ van Rebecca Yarros is een aangrijpende small-town romance.

Wat vond ik ervan?:

Knox en Harper hebben altijd een bepaalde chemie gehad. In dit viel iedereen in hun kleine gemeenschap op. Ook Ryker de broer van Harper. Hij zette Harper op de lijst die de vrienden onderling opstelde. Wat dus als gevolg had dat Knox niks met zijn gevoel voor haar mocht doen.

Wanneer Harper, jaren later, twee kinderen opvangt omdat hun moeder overlijdt. Komen Knox en Harper weer met elkaar in aanraking. En bam, wederom is de aantrekkingskracht er en die spat voor ons als lezer dan ook van de bladzijdes af.

Echter houdt Knox zijn afstand, wat dan bij Harper weer zorgt voor frustratie. Heerlijk deze verhaallijn. En door de schrijfstijl van Yarros wordt je meegetrokken in het verhaal.

We lezen dit verhaal vanuit twee perspectieven, Harper en Knox. Je krijgt een kijkje in haar wereld en in die van hem. Ook lees je goed wat ze voor de ander voelen en weet Yarros iedere emotie goed te omschrijven. Dit maakt dat het boek je omarmt met zijn woorden. Het is een warme deken die om je heen geslagen wordt. De rollercoaster die ze mee maken doordat ze voor twee kleine jongetjes zorgen wordt je gebracht met heel veel liefde. Door dit zorgen komen ze beide ook iets dichter bij hun eigen ik en dat maakt dat een boek van deze auteur iedere keer weer de goede snaar weet te raken.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *