Uncategorized

Callanach 4 – Perfecte stilte – Helen Fields

Na het lezen van de eerste drie delen van deze reeks ben ik even gestopt. Maar ik was toch wel benieuwd en ben weer verder gegaan. Dit boek is te vinden op Kobo Plus.

Gegevens van dit boek:

Titel: Perfecte stilte
Auteur: Helen Fields
Uitgever: Ambo|Anthos
ISBN: 9789026355769

Korte samenvatting:

In Perfecte stilte van Helen Fields, het vierde deel uit de serie, wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden aan de rand van Edinburgh. Wanneer de patholoog-anatoom het lijk onderzoekt, doet deze een schokkende ontdekking: uit de huid is een silhouet van een pop gesneden. Ava Turner en Luc Callanach lijken op een dood spoor te zitten totdat er een pop in een kinderwagen wordt gevonden, van huid gemaakt, naast een achtergelaten baby. Luc en Ava realiseren zich dat de moordenaar een afschuwelijk spel speelt wanneer ze weer een vermoorde jonge vrouw aantreffen. Ieder moment kan hij opnieuw toeslaan. Kunnen Luc en Ava hem stoppen voordat hij nog een slachtoffer maakt? 

Wat vond ik ervan?:

In dit vierde deel uit de reeks met Luc en Ava in de hoofdrol wordt het lichaam van een jonge vrouw gevonden. Tijdens het onderzoek komen ze tot een lugubere ontdekking. Luc en Ava werken samen met hun team in dit deel aan twee zaken.
Er worden jonge vrouwen ontvoerd en naderhand verminkt langs de weg voor dood achtergelaten. Er worden van de huid van deze vrouwen onwerkelijke aandenkens gemaakt.

De tweede zaak gaat om drugsverslaafde op straat die door een bepaalde drugs als een zombie ronddolen. Zij worden in hun gezicht gekenmerkt. Dit wordt al vrij snel afgedaan als overdosis, maar de rechercheurs voelen aan alles dat er meer achter zit.

Twee zaken die tot op het bot worden uitgezocht door de rechercheurs. De zoektocht naar de jonge vrouwen is een zaak waar iedere seconde telt. Wanneer een vrouw ontvoert wordt duurt het zeven dagen voordat ze langs de weg gedumpt worden. Ava en Luc krijgen aanwijzingen, maar iedere keer is het het net niet. Ik voelde de frustraties door de teksten heen.

Wanneer dan in beide zaken een doorbraak komt gaat het balletje rollen en krijgen wij als lezer ook de laatste stukjes voorgeschoteld waardoor we een geheel beeld kunnen maken van het hoe en wat. Ik kan zeggen na het lezen van talloze thrillers dat Fields mij iedere keer weer weet te verbazen met de verhalen die ze ons geeft.

Deel vier van deze spannende serie met veel plezier gelezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *