Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Tot aan de zon en terug – Jill Mansell

Toen ik zag dat er een roze uitgave kwam van het nieuwste boek van Jill Mansell was ik helemaal happy. Kom op zeg, een en een he ūüėČ Ik wil Uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Tot aan de zon en terug
Auteur: Jill Mansell
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina’s paperback: 382
ISBN: 9789024593101 

Auteur:

Jill Mansell is een absolute bestellerauteur. Haar razend populaire boeken voor jonge vrouwen zijn onweerstaanbaar en worden in twaalf landen uitgegeven. Voordat Mansell besloot fulltime te gaan schrijven, werkte ze jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. De laatste jaren heeft zij internationale bekendheid gekregen met haar eigentijdse, vrolijke, sexy en romantische boeken. Haar boek¬†‘Geluk in het spel’¬†bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Korte samenvatting:

Didi krijgt de schrik van haar leven als ze na dertien jaar weer oog in oog staat met Shay Mason, haar eerste liefde. De vlinders van toen zijn in één klap terug. Maar Shay vertrok destijds met de noorderzon en nu is Didi eindelijk gelukkig. Het verleden gaat haar leven niet overhoophalen, o nee.

Zij is bovendien niet de enige die lang weggestopte emoties boven voelt komen. Shays vertrek ging gepaard met een schandaal en dat steekt opnieuw de kop op. Lang verborgen geheimen komen aan het licht.

Wat vond ik ervan?:

Ik heb alle boeken van Jill Mansell in mijn kast staan. Zij is voor mij een van mijn favoriete feelgood-schrijfsters. Toen ik zag dat er een roze variant van haar nieuwste boek kwam was ik helemaal enthousiast. Wat zeg nu eerlijk.. Roze is toch ook gewoon een mooie kleur!

Vanaf bladzijde een voelt dit weer als thuiskomen. Jill weet mij altijd helemaal in haar verhaal mee te krijgen. Ik hoor soms wel eens om me heen dat ze het niet kunnen waarderen dat ze zoveel personages in haar boeken heeft. Maar dat kan voor mij de pret niet drukken. Dat betekend net dat ik nog meer kan genieten van wat zij allemaal in petto heeft voor haar personages.

In dit boek speelt Didi de hoofdrol. Zij staat na 13 jaar weer oog in oog met haar eerste liefde. En of je het geloofd of niet, maar het gevoel is weer terug wanneer ze hem ziet. Shay is van de een op de andere dag vertrokken vroeger en Didi heeft met zichzelf besloten dat ze zich niet meer zo laat gaan.

De chemie tussen deze twee personages is weer hemels. Van kat en muis tot aantrekken en afstoten. Het komt allemaal voorbij en voor een feelgood liefhebber zoals ik is dit weer smullen hoor! Humor, liefde en vriendschap spelen de boventoon.

We krijgen door het verhaal heen steeds meer inzicht in waarom Shay vroeger weg gegaan is. En ook Didi krijgt uiteindelijk haar antwoorden. De mensen om hun heen weten van geen ophouden en proberen de twee zeker te koppelen. Maar of ze dit gaat lukken? Daar moet je toch echt het boek voor lezen ūüėČ

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *