Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Een eilandbruiloft – Jenny Colgan

Als groot fan van Jenny Colgan was ik blij dat we nogmaals terug mochten keren naar het eiland Mure. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff bedankt voor dit recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Een eilandbruiloft
Auteur: Jenny Colgan
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina´s: 349
ISBN: 9789021030814

Korte samenvatting:

In het laatste en vijfde deel van Jenny Colgans Café Zon & Zee-serie is Flora’s hotel op het Schotse eiland Mure in de ban van de veeleisende Olivia die er haar Grootse Huwelijk met Alles Erop en Eraan wil vieren.

Tussendoor probeert Flora ook haar eigen bruiloft met Joel te organiseren. Maar dan blijkt Joel ineens een totaal ander idee te hebben over hoe hun huwelijksdag eruit moet zien.

En dan zijn er Lorna en Saif. De plaatselijke schooldirectrice en de huisarts houden hun relatie wanhopig geheim om zijn zonen te beschermen. Maar als zij zo goed om de jongens denken, wie zorgt er dan voor hen?

Wat vond ik ervan?:

Heerlijk om weer terug te mogen keren naar het eiland Mure. Flora runt haar hotel op dit Schotse eiland. Er komt een verzoek binnen van Olivia een vrouw die oorspronkelijk van het eiland komt maar het gemaakt heeft buiten dit eiland. Olivia wil graag een groot alles erop en eraan huwelijk vieren in het hotel van Flora.
Tussen het organiseren van dit evenement door moet Flora ook nog haar eigen bruiloft met Joel voorbereiden. Alleen komen ze er tijdens de voorbereidingen achter dat hun idee van een bruiloft wel heel ver uit elkaar ligt.
We duiken ook weer in de geheime relatie van Saif en Lorna. Zij houden hun relatie geheim in belang van de zonen van Saif. Maar wie let er op hen? En de gevoelens die er bij hun opkomt?

Een verhaal waarin ik merk dat het einde nadert. Er worden stappen gezet en dat betekend voor de een een vooruitgang en voor de ander een deksel op de neus en weer beginnen vanaf nul. Ik heb Flora altijd een fijn personage gevonden en dat is ook in dit deel weer het geval. Haar rol als moeder is haar op het lijf geschreven. Al merkt ze dat er ook nog een wereld buiten het moederen is wanneer ze samen met Lorna het eiland verlaat om een trouwjurk te gaan zoeken.

Het meidenvenijn is er in dit deel behoorlijk. Er is een personage die het toch wel allemaal zwart ziet en haar eigen ´eerlijke´ mening deelt waardoor je soms een goede spanning tussen de personages voelt. Gelukkig draaien de gemoederen tijdens het verhaal bij.
De situatie rondom Lorna en Saif krijgt een wending die ik absoluut als lezer niet had zien of voelen aankomen. Dit zou het einde zijn van de eilandserie, maar ik merk dat er nog wat open eindes in zitten waardoor ik als echte Colgan-fan benieuwd ben of er niet toch nog een vervolg zal komen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *