Luitingh-Sijthoff,  Uitgeverij Luitingh-Sijthoff

Met een beetje geluk – Tamara Haagmans

Ik mocht voor Tamara Haagmans en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff de nieuwste feelgood van Tamara lezen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: met een beetje geluk
Auteur: Tamara Haagmans
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s paperback: 255
ISBN: 9789024595167

Korte samenvatting:

Wanneer haar tante overlijdt, erft Nicole een klein pretpark. Hoewel het in een verschrikkelijke staat verkeert en haar tante hoge schulden had, is Nicole vastbesloten om het park nieuw leven in te blazen. Maar Marc, de manager van het pretpark, probeert Nicole te overtuigen het park aan hem te verkopen. En elke keer als hij in de buurt is, lijkt er van alles mis te gaan: de wallaby’s ontsnappen, een bestelling voor de brasserie gaat fout, en Nicole krijgt een flinke boete. Gelukkig komt daar hulp van Nicoles vriendin Daniëlla, die met een fantastisch idee komt om het park te redden.

Wat vond ik ervan?:

Heerlijk om weer een Tamara Haagmans te mogen ontvangen. Haar boeken staan voor mij altijd voor humor en vooral veel lol. Als je haar volgt op social media dan weet je dat ze helemaal fan is van Halloween. En dat beloofd in dit boek het hoofdthema te worden.

We lezen dit verhaal vanuit Nicole. Zij erft van haar tante een pretpark. Helaas is het niet in goede staat, maar Nicole wil er het beste van maken. Haar tante heeft schulden gemaakt waardoor het allemaal wat moeizaam op gang komt. Marc, de manager van het pretpark, helpt Nicole waar hij kan. Of lijkt dit alleen maar zo? Want elke keer als hij in de buurt is lijkt er wel iets mis te gaan.

Dit verhaal is wederom een echte Haagmans als je het mij vraagt. Het staat bol van de humor en de gênante momenten waar je als lezer enorm veel lol aan beleefd. Maar ook is het realistisch waardoor het verhaal makkelijk te lezen is.

We maken kennis met een heleboel personages, maar dit mag de pret niet drukken. Ze worden ieder op zo’n goede manier beschreven dat je je er een goed beeld van kunt maken.
De hints naar de tv-serie Friends kan ik wel waarderen. Ik heb zelf ook menig aflevering gezien. Dus een klein beetje herkenning is prettig. In dit boek gaan de twee hoofdpersonages naar Aardbeienland, een leuk park hier in het Zuiden.

Ik heb ook een compliment voor Tamara. Ze weet het verhaal van Sterre mooi in dit boek te verweven. Je merkt dat ze zich verdiept heeft in mensen met het syndroom van Down. Prettig om deze kant van haar ook te zien. Voor mij is dit een feelgood met diepgang door het verhaal van Sterre.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *