Overamstel Uitgevers,  The House of Books

Yellowface – Rebecca F. Kuang

Ik zag op social media dat er veel bloggers helemaal fan waren van Yellowface. Hierdoor werd ik toch wel getriggerd om het boek te lezen. Ik wil Uitgeverij The House of Books bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van het boek:

Titel: Yellowface
Auteur: Rebecca F. Kuang
Uitgever: The House of Books
Aantal pagina´s: 316
ISBN: 9789044367904

Korte samenvatting:

Wanneer June getuige is van Athena’s onverwachte dood, steelt ze impulsief Athena’s net voltooide meesterwerk – een verhaal over het miskende Chinees Arbeiderskorps tijdens de Eerste Wereldoorlog. June publiceert het als haar eigen werk. Verdient dit stukje geschiedenis niet verteld te worden, ongeacht door wie?

Maar June kan niet ontsnappen aan Athena’s schaduw en iemand dreigt haar te ontmaskeren. Hoe ver zal June gaan om haar gestolen succes te beschermen?

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit June. Zij is getuige van de onverwachte dood van Athena. Athena en June gaan al een tijd terug. Ze hebben samen een opleiding gedaan. Alleen is Athena een goed verkopende auteur en June komt niet echt tot haar recht. Wanneer Athena sterft vindt June een voltooid meesterwerk en gaat dit uitbrengen als haar eigen werk. June moet veel doen om het gestolen succes te beschermen.

Het verhaal komt direct opgang door de dood van Athena. De eerste pagina´s laten zich dan ook vlot lezen. Alleen zakt voor mijn gevoel met het hoofdstuk de vaart van het verhaal. Wat ik opmerk is dat alles heel erg vergroot wordt, ik krijg veel informatie en deze echt tot aan de punt. Ik merk hierdoor dat ik overspoeld wordt en makkelijk afgeleid raak.

Ik kan ook geen connectie voelen met het hoofdpersonage waardoor de binding met het verhaal voor mij ook niet komt. En dat maakt dat ik me door het boek heb moeten worstelen. Ik vind de karaktereigenschappen van June niet prettig, ze is enorm naïef en dat maakt dat ik steeds meer irritatie voel voor haar. Het feit dat ik erachter wilde komen of June haar geheim kan behouden is de reden dat ik door ben blijven lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *