De Crime Compagnie

Zonder angst – Ingrid van Prooijen

Van De Crime Compagnie ontving ik dit debuut van Ingrid van Prooijen. Ik wil de uitgever bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Zonder angst
Auteur: Inge van Prooijen
Uitgever: De Crime Compagnie
Aantal pagina´s: 228
ISBN: 9789461096807

Korte samenvatting:

Cleo runt als kunstzinnig therapeut haar eigen praktijk genaamd Monsters onder mijn bed. Ze helpt cliënten van angsten af, of leert hen er beter mee om te gaan. Als de jonge studente Julia in een sessie laat doorschemeren dat ze in de gaten gehouden wordt, vraagt Cleo zich af of alle angsten van het meisje wel ingebeeld zijn. Het ontmaskeren van Julia’s stalker wordt steeds meer een obsessie voor Cleo en al snel vervagen de grenzen. Hoever mag je als therapeut gaan om te helpen?

Wat vond ik ervan?:

Cleo heeft haar eigen praktijk waar zij als therapeut werkt. Haar praktijk heet Monsters onder mijn bed. Zij helpt patiënten van hun angsten af of laat ze er beter mee omgaan. Wanneer Julia binnenstapt, een jonge student is Cleo meteen geïntrigeerd. Zij wil deze meid helpen, elke vezel in haar lijf geeft dat ook aan. Julia laat doorschemeren dat ze het gevoel heeft in de gaten te worden gehouden. Cleo denkt in eerste instantie dat Julia zich dit inbeeld, maar al snel vermoed Cleo ook dat er meer aan de hand is als alleen maar inbeelding. Gaandeweg het verhaal blijkt dat Julia een obsessie voor Cleo wordt. Zij is dag en nacht met deze jonge studente bezig. Hoever mag zij als therapeut gaan?

Een verhaal dat je vanaf de eerste bladzijde in zijn greep houdt. Vanaf het moment dat Julia in het leven van Cleo stapt blijft deze continu in gedachte van de therapeute. Soms krijgen we als lezer ook een flashback naar het verleden van Cleo en ergens voelt Cleo aan dat er overeenkomsten zijn tussen haar en Julia. Of beeldt de therapeute zich dit alleen maar in?
De relatie van Cleo met haar partner maar ook met haar vriendintherapeuten. Zij zien in dat Cleo zich obsessief gaat gedragen ten opzichte van Julia.

De plotwending in dit verhaal zag ik absoluut niet aankomen. Hij is wel geloofwaardig en sommige acties komen hierdoor ook in een ander daglicht te staan waardoor het begrijpelijk wordt. Een sterk debuut van deze auteur, zeker een die ik in de gaten ga houden.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *