Zomer & Keuning

De scherven – Amy Giles

Na ‘Alles is nu’ van Amy Giles heeft ze er een fan bij. Toen ik zag dat er een ander boek van haar uitkwam wist ik dat ik die moest lezen. Ik wil Uitgeverij Zomer & Keuning bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: De scherven
Auteur: Amy Giles
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s paperback: 256
ISBN: 9789020535945

Auteur:

Deze aangrijpende YA+ is het tweede boek van Amy Giles, na het goed ontvangen ‘Alles is nu’. Met ‘de scherven’ laatze opnieuw zien hoe je lichtheid en geluk in het leven kunt terugvinden, zonder voorbij te gaan aan de moeilijke kanten ervan. Die combinatie zorgt ervoor dat het volstrekt geloofwaardig is, en juist daarom zo hartverwarmend.

Korte samenvatting:

De buurt waar Jessica en Lucas wonen wordt opgeschrikt door een tragedie. In het jaar na de schietpartij, waarbij ze allebei hun broer verloren, begint Lucas met kickboksen en probeert hij de wereld mooier te maken met random acts of kindness. Jess zorgt voor haar depressieve moeder en doet haar best om rond te komen. Als Jess en Lucas elkaar ontmoeten, herkennen ze iets in elkaar. Ze ontdekken dat twee scherven elkaar misschien wel geluk kunnen brengen. Zolang ze elkaar geen pijn doen.

Wat vond ik ervan?:

Na ‘alles is nu’ van Giles had ik hoge verwachtingen over dit boek. Ze wist in dit eerdere boek een zwaar thema toch luchtig te brengen.

In ‘de scherven’ lezen we vanuit twee perspectieven namelijk, Jessica en Lucas. Beide hebben ze hun broer verloren bij een schietpartij. We lezen hoe een ieder van hun omgaat met dit grote verlies en hun strijd met zichzelf. Wanneer Jess een bijbaantje krijgt op de plaats waar Lucas werkt, komen ze in contact met elkaar. Na verschillende gesprekken herkennen ze dingen in elkaar en vinden ze iets bij de ander wat ze nog nooit bij een ander gevonden hebben. Kunnen twee gebroken mensen samen iets vinden, zonder pijn? Dat lees je in de verhaal.

Het is mooi om te lezen hoe ze beide omgaan met hun verdriet en machteloosheid. Deze zoektocht bevat mooie maar ook pijnlijke momenten die je als lezer zeker aan kunnen grijpen.

Het verhaal bevat een heftig thema, namelijk rouw. En eenieder verwerkt dit op een andere manier. Giles weet dit weer op een zachte manier neer te zetten waardoor het een niet al te zwaar verhaal wordt. Maar begrijp me niet verkeerd, ook dit boek komt weer keihard binnen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *