AW Bruna,  AW Bruna Uitgevers

Midwinter – Suzanne Vermeer

Ik lees graag de boeken van Suzanne Vermeer. En toen ik zag dat er een nieuwe kwam was ik enthousiast. Ik wil Uitgeverij AW Bruna dan ook bedanken voor het recensie-exemplaar.

Gegevens van dit boek:

Titel: Midwinter
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: AW Bruna
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN: 9789400512481

Auteur:

Suzanne Vermeer is een pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels van Vermeer heben de bestsellerlijst gehaald en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Korte samenvatting:

Alice de Vreede was 21 jaar oud toen ze voor het laatst op wintersport ging. Wat destijds echter begon als een heerlijke vakantie, liep uit op een drama. Een ongeluk met verstrekkende gevolgen. En het was allemaal haar schuld.

Acht jaar later besluit ze op aanraden van haar nieuwe therapeut mee te gaan met een vriendengroep die de beroemde Grand Tour des Trois Vallées willen skiën. In eerste instantie lijkt de trip een succes te worden, maar wanneer het weer slechter wordt, lopen de onderlinge spanningen op en wordt de groep geconfronteerd met hun ergste nachtmerrie. Om het er levend vanaf te brengen, moet Alice de demonen uit haar verleden zien te bedwingen…

Wat vond ik ervan?:

We lezen dit verhaal vanuit Alice. Zij heeft acht jaar geleden een traumatische ervaring meegemaakt en heeft sindsdien niet meer op de ski’s gestaan. En dat terwijl dit aar lust en haar leven was. Op aanraden van haar therapeut en op aandringen van een oude bekende gaat ze na acht jaar toch weer de uitdaging aan.

In dit verhaal staat een vriendengroep centraal. Deze groep was er acht jaar geleden bij toen het ongeluk gebeurde. Samen willen ze het nu achter zich laten. Maar of dit gaat lukken? De onderlinge relaties staan op scherp in dit verhaal. Er lijken wat spanningen te zijn. Dit zorgt ervoor dat je door wilt lezen.

In dit boek krijgen we ook een kijkje in de rouwverwerking, niet heel erg uitgediept, maar wel zeker een toevoeging aan dit verhaal. Het zorgt dat de hoofdpersoon wat meer karakter heeft. Wat ik wel raar vond is dat het meisje dat acht jaar geleden alle contact met haar vrienden verbrak, zich deze vakantie behoorlijk laat zien. Zij zal wel alles eventjes regelen.

Ik heb weer genoten van dit Vermeer verhaal. Het is een zoals we van haar kennen. Het verhaal laat zich makkelijk lezen.

Welkom. mijn naam is Ramona en van kleins af aan maken boeken onderdeel uit van mijn leven. Lezen is een van mijn favoriete bezigheden en op deze website neem ik jullie mee in mijn mening over de fantastische verhalen die ik mag lezen en recenseren. Mochten er vragen zijn aarzel dan niet om me deze te stellen. Ramona

Eén reactie

  • Annet

    Dit boek ligt al maanden onaangeroerd op mijn nachtkastje. Maar door het lezen van je recensie ga ik er toch maar eens snel aan beginnen. 😘

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *